GDA verliest tweede duel in de voorbereiding

GDA speelde zaterdag 12 augustus het tweede duel op het IM Leen van Mastrigt Toernooi van PGS/Vogel, deze wedstrijd troffen de Madesteinbewoners het Scheveningse sv Duindorp. Na een 1-1 ruststand trokken de Scheveningers met 1-4 aan het langste eind.

Was deze duidelijke uitslag dan ook de verhouding op het veld ? ? moet met een duidelijke nee beantwoord worden. Alleen de slotfase was GDA zeer zeker de mindere maar bij een vroege 1-0 voorsprong, Tony van der Linden schoot een hoekschop van Nick Selier in een keer binnen, kreeg captain Dennis Lubout de mogelijkheid om GDA vanaf 11 meter op 2-0 te zetten maar de oud gediende schoot ruim naast. Het fysiek spelende sv Duindorp had het in die eerste helft heel lastig met een veel bewegelijker GDA. De Loosduiners kregen een aantal kansen maar het vizier stond niet echt op scherp. Daarentegen kwamen de Duindorpers door een mooi afstandsschot op gelijke hoogte.

Tijdens de rust wisselde GDA trainer Robin den Dulk net als de wedstrijd tegen DHC veel spelers en ook lopende de tweede helft kregen steeds meer spelers van de selectie speelminuten en wat de wedstrijd aan Loosduinse kant er niet beter op maakte. In een snelle counter waarin een overtal situatie simpel uitgespeeld diende te worden schoot Brian Bloemink hoog over het Duindorp doel. Jeroen Mantel kreeg luttele minuten later een dot van een kans om GDA op een 2-1 voorsprong te zetten maar de Scheveningse gelegenheids keeper Fransisco Fens kwam bij de één op één als winnaar uit de bus.  In de counter die volgde scoorden de Scheveningers wel en kwamen op een 1-2 voorsprong. Vanaf die minuut nam Duindorp geheel het initiatief en liep uit naar een op dat moment terechte 1-4 uitslag.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op het sv Houtwijk toernooi en wel op dinsdag 15 augustus tegenstander is Haagse Hout deze wedstrijd start om 20.00 uur op het Rijnveld sportpark de thuishaven van sv Houtwijk.

Redactie en foto’s: Wil aan de Wiel