Wippolder sluit eerste bekerwedstrijd winnend af

Het Delftste Wippolder mocht dit beker avontuur aanvangen in Schiebroek tegen het Rotterdamse Neptunus. Met een aantal afwezigen konden een aantal jonge talenten laten zien ook klaar te zijn voor het grote werk.

Binnen drie minuten kreeg de formatie van trainer Mark Moen twee hele goede mogelijkheden maar Berto de Vree en Rik Luisman hadden het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant was het nog geen minuut later wel raak. Een voorzet aan Neptunus zijde leek achter te draaien maar werd bij de tweede paal alsnog ingebracht. In een scrimmage belandde de bal alsnog achter doelman Koen Buijze, 1-0

Wippolder trok voor uit op zoek naar de gelijkmaker. De meeste aanvallen werden echter afgefloten door het herhaaldelijk vlaggen voor buitenspel van de club grensrechter. Scheidsrechter Rooseboom was het na een kwartier zat en waarschuwde de grensrechter en de aanvoerder van Neptunus. Enkele kansen voor Wippolder leverde geen doelpunt op maar door een domme rode kaart van de spits Sander Duin van Neptunus kon Wippolder vanaf de 21e minuut met een man meer de wedstrijd vervolgen. Neptunes werd verder teruggedrongen en ondanks enkele counters van de behendige Rotterdamse buitenspelers waren het de Delftenaren die aanspraak maakte op de gelijkmaker. Die 1-1 viel vlak voor rust en dit kwam tot stand na een perfect uitgevoerde opbouw. Na het rondspelen werd van achteruit Uythof in de voeten gezocht. De opkomende Bram van Zwieten kwam over links door, zocht de achterlijn en trok de bal terug op de meekomende middenvelder Rik Luisman. Luisman draaide goed weg en schoot de 1-1 goed binnen uit de draai.

Na rust werd duidelijk Wippolder de bovenliggende partij was. Door de bal sneller rond te laten gaan , door het overtal aan spelers en doordat de ploeg fitter oogde kon al vrij snel de wedstrijd in het slot gegooid worden.

In de 50e minuut ging invaller Luuk Dill goed door maar werd gevloerd binnen het strafschopgebied. Aanvoerder Daley Uythof wist wel raad met dit buiten kansje en schoot de 1-2 hard binnen.

Niet veel later was het opnieuw Uythof die de blauw witte kon laten juichen. Na een goede actie over links lepelde de behendige aanvaller de bal op een prachtige wijze op de doelman heen in de verre hoek, 1-3

De wedstrijd leek gespeeld , beide ploegen wisselde was door en Wippolder liet zien nog niet klaar te zijn. Een afvallende bal na een corner werd opgevangen door Rob Overvliet , onder controle gebracht en hard tegen de touwen geschoten, 1-4

Aan de andere kant van het veld ging de verdediging van Wippolder enkele keren iets te makkelijk het duel in wat resulteerde in twee grote kansen voor de thuisploeg. Beiden keren scoren de aanvallers hoog over en zo kon Wippolder aan de andere kant wel op zoek naar een volgend doelpunt. Deze goal viel na ongeveer 70 minuten spelen. Uythof zette Tyler van Baalen weg in de diepte. Van Baalen nam de bal goed mee en schoof het leer bekwaam in de verre hoek, 1-5

Het laatste deel van de wedstrijd kregen de bezoekers nog enkele kansen maar werd er niet meer gescoord. Wel mocht Wippolder speler Stijn Meijer debuteren en liet zien , net als jongelingen Domenico de Vree en Bram van Zwieten, over veel potentie te beschikken.

Redactie: SV Wippolder