Valse start ADO Den Haag O21 bij Feyenoord O21

De O21 van ADO Den Haag is zaterdagmiddag begonnen aan de O21 competitie/divisie 1. Op sportpark Varkenoord  begon de ploeg van trainer Giovanni Franken aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van de Rotterdammers. De Hagenaars trokken na een 2 – 0 ruststand met 3- 0 aan het kortste eind.

Wedstrijdverslag

1e Helft

De zon scheen  en het was lekker weer voor een potje voetbal in speelronde 1 van de beloften eredivisie. Het was exact 15.00 uur toen er werd afgetrapt. Het duel werd door ondermeer  Tom Beugelsdijk en Gjivai Zechiël  ( Feyenoord) bijgewoond. De tribunes waren redelijk gevuld. ADO had vertrouwen getankt na de bekerwinst op AFC van vorige week. Het duurde niet lang voordat de bezoekers achter de feiten aanliepen. ADO kreeg  geen kans om überhaupt van eigen helft af te komen door de hoge druk van de thuisploeg. In de 4e minuut kreeg Feyenoord twee grote kansen waarvan de eerste geblokt werd door Landim. De tweede inzet werd gepakt  door Buvelot. Een kleine tien minuten later brak ADO uit maar na de uitstekende voorzet van  Finn de Bruin, werd  de bal helaas overgeknikt. Niet veel later kon Dijkhuizen na een korte combinatie met El Hannoudi zo de zestien in dribbelen en op goal schieten. De bal ging helaas net naast het doel  van keeper Kroesen.

In minuut 24 viel dan toch de 1-0 voor de thuisploeg  door de smaakmaker van de Feyenoord Academie Jaden Slory. Nog geen tien minuten later schoot de Haagse doelman Buvelot tegen Van de Sluijs aan , die de bal teruglegde op Rust en de Hagenaar deed wat hij moest doen en zet de 2-0 op het scorebord.  Feyenoord bleef druk zetten en legde goed combinatie voetbal op de mat. Uitblinker aan Haagse kant was Brandt. De jonge middenvelder zat overal tussen en bezweek niet onder de druk van de Rotterdammers.

Met  één wissel aan Haagse kant (Raelson Landim eruit en Devyn Payne erin) begonnen de Hagenaars aan de tweede helft.  ADO probeerde  te voetballen maar kwam er gewoon niet aan te pas. Van beide kanten slaagde men er niet in om lang in balbezit te blijven wat resulteerde in veel balverlies. Na een klein uur spelen was het  opnieuw Jaden Slory die defensie van ADO uit elkaar speelde en mooi afrondde,  3-0 en voor Slory was het zijn tweede treffer  van deze middag. In de 66e minuut pleegde Giovanni Franken een dubbele wissel. Sofyan el Hannoudi werd vervangen door Lorenzo Maasland en Jaydavon Haas werd afgelost  door Enouch George. In de 78e minuut ging het weer gruwelijk mis gaat achterin bij ADO . Buvelot moest uitkomen en bracht uiteindelijk redding op de rand van de zestien bij de achterlijn en beperkte zo de schade.

Een minuut later sneed Hendriks voor de bezoekers naar binnen de zestien in maar de bal belandde in de handen van de uitblinkende Rotterdamse doelman  Kroesen. Hierna wisselde ADO weer. Sinan Özen kwam erin voor Ronnie Boakye. In  minuut 85 kreeg Finn de Bruin een opgelegde kans, na goed voorbereidend werk van George maar De Bruin raakte de bal veel  te zacht en tikte hem in de handen van de Rotterdamse doelman.   In de slotfase kreeg de thuisploeg  de kans op de 4 – 0 na een supersnelle counter waarbij Slory in een 1 op 1 situatie met de Haagse keeper kwam. Helaas voor hem geen hattrick want Buvelot kwam goed uit z’n doel en voorkwam daarmee een volgende Rotterdamse goal.  Na twee minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde. Na de rust verweerde de bezoekers  zich dapper maar waren duidelijk een maatje te klein voor titelkandidaat Feyenoord.

Karakteristieken

Feyenoord – ADO Den Haag : 3- 0  (2 – 0)

Scoreverloop : 24e min. 1 – 0 Slory, 33e min. 2- 0 Rust, 59e min. 3 – 0 Slory

Opstellingen

ADO Den Haag :Buvelot (K) , Boakye , Does , Landim , Owusu, de Bruin , Van Houwelingen , Brandt , Dijkhuizen , el Hannoudi , Haas

Feyenoord: Kroesen; Arnaud, Valk (C), Hokke, Candelaria; Zaal, Kleijn, Sanyang; Slory, Rust, Van der Sluijs.