Wippolder en FC Skillz delen de punten

Op een zonnige zaterdag middag eind september ontving het Delftse sv Wippolder het dit jaar voor het eerst in de eerste klasse uitkomende Skillz. De thuisploeg promoveerde anderhalf jaar terug vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse en wist het eerste seizoen in die eerste klasse een mooie tweede plek te machtigen wat resulteerde in een plek tot aan de halve finale play offs richting 4e divisie. De bezoekers zijn al jaren aan een opmars bezig en promoveerde ook afgelopen seizoen. Een mooie krachtmeting tussen twee ploegen die elkaar niet nog eerder troffen en die beiden andere kwaliteiten in huis hebben.

Al snel in de wedstrijd bleek de ploeg van trainer Mark Moen met scherpe duels en enkele aanvallen tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Skillz te komen. Aan de andere kant waren het de bezoekers die voornamelijk over de linker kant gevaar stichtte. Na tien minuten spelen verzorgde Skillz het betere veldspel en wist het via een aantal mooie aanvallen Wippolder moeilijk te maken. In de 18e minuut leidde dit tot de 0-1 na een goed opgezette aanval over links. De voorzet op maat werd voor het doel ingetikt door de ingelopen centrum spits van Skillz, 0–1. Wippolder probeerde hierna terug te komen in de wedstrijd en dacht ook te scoren. Een doelpunt werd echter wegens vermeend hands afgekeurd en het was in het verloop van de eerste helft Skillz van trainer Oussama Bekkaoui dat het betere van het spel had.

Na de rust een geheel andere wedstrijd. Wippolder gooide het schroom van zich af en wist meer gevaar te stichten. Door het wegvallen van de linker vleugel aanvaller van Skillz werd ook de dreiging minder, Wippolder was de tweede helft in betere doen en wist vaker gevaar te stichten. Met meer energie , loop acties, voorzetten en schoten werd het doel van de bezoekers onder vuur genomen. In de 75e minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Uit een voorzet vanaf links fungeerde Rob Overvliet als bliksem afleider en was het aanvoerder Daley Uythof die bij de tweede paal hard binnenschoot, 1-1

Wippolder dacht meer te kunnen gaan halen maar moest aan de andere kant waken voor de behendige spelers van Skillz. Ondanks de spanning en de daarbij gepaard gaande emoties werd er niet meer gescoord en konden beiden ploegen uiteindelijk vrede hebben met dit gelijke spel.

De overige uitslagen waren dusdanig dat er nu met Forum Sport, LFC, RKDEO, Skillz en Wippolder vijf ploegen die aan de leiding gaan met vier punten uit twee wedstrijden.

Redactie: Wippolder