Excelsior’20 en HVC’10 verdienen geen overwinning

De Waterwegderby tussen Excelsior’20 en HVC’10 leverde een teleurstellend schouwspel op. De meeste spelers hadden de grootste moeite om de bal onder controle te krijgen en ook om de bal daarna naar een medespeler in hetzelfde shirt te spelen. Er was daardoor schrikbarend veel balverlies. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0-0 brilstand, misschien wel de beste stand voor zo’n matig duel, dat gewoon geen winnaar verdiende. Beide clubs hadden vorige week in de eerste wedstrijd vijf keer doel getroffen, maar van die scoredrift was in potje twee niets te merken.

Tevreden keepers
Eigenlijk kon maar een handjevol spelers op een redelijke wedstrijd terugkijken onder wie de beide keepers Thomas de Ruiter en Kenny Lipman. De eerste hoefde  pas na de rust handelend op te treden, de laatste kreeg een paar schoten in de beginfase toen Joël de Windt en Jamie Broekhuizen vrij gemakkelijk konden opstomen, maar beiden losten respectievelijk in de 3e en 6e minuut een slappe schuiver in de richting van het Hoekse doel, waarmee Lipman geen moeite had.

Eerste tien minuten voor de thuisclub
Op het hobbelig ogende veld kwam de thuisclub beter uit de startblokken dan de gasten. Maar het tweede kwartier was HVC’10 de betere partij. Waar de thuisclub vooral met lange ballen De Windt en Dullaard achter de Hoekse verdediging wilde bereiken, combineerde HVC’10 toch vrij gemakkelijk door de defensie van de Thurledebewoners. Maar de mooie kansen die Bouwhuis, Kram en Vijverberg kregen, eindigden allemaal naast het doel, waardoor De Ruiter niet eens in actie hoefde te komen. Eén keer maar  bij een verre vrije trap van Mitchell Bouwhuis, die net onder de lat dreigde te vallen.

HVC’10 zakt  weg
Maar na dat kwartier werd het Hoekse spel slordiger en zo raakte HVC’10 voor de rust toch nog in de problemen, maar de twee kleine kansen waren aan de voorwaartsen van  Excelsior’20 ook niet besteed. Opmerkelijk feit was dat binnen één minuut drie spelers een gele kaart kregen na een onnodig onderling akkevietje. Zo kwam de eigenzinnig  leidende scheidsrechter Obradovic zijn hobby laten zien: snel kaarten trekken.

Het was een van beide kanten irritante partij voetbal, met kleine overtredingen, commentaar op de leiding en  balletjes wegtrappen, maar zeven kaarten in een niet keiharde wedstrijd is toch wel veel. Wat kaarten betreft won Excelsior’20 wel van HVC’10 met 4-3. Lipman bleef voor rust overeind en De Ruiter keek zoals hierboven  vermeld steeds de ballen naast.

Excelsior’20 wisselt
In de rust wisselde Jaco Verhoev Dalton Sabo voor Annass el Hadioui, maar dat bracht nauwelijks verandering in het spelbeeld. Toch waren de eerste kansjes voor de thuisclub, maar Joël de Windt en Dani Ruiz Sarabia schoten hoog over of ver naast het doel. Toen kwam er weer een periode waarin HVC’10 het heft in handen nam. Maar vrije trappen via Glenn Boon, vrij ver van het doel, werden een prooi voor Thomas de Ruiter. Daarentegen kreeg Kenny Lipman vrijwel niets meer te doen. De enige gevaarlijke Schiedamse aanvaller Preston Dullaard werd bovendien in de 67e vervangen door Lorenzo Pierau. Rechtsachter Jorn Groothuizen keek dankbaar in de richting van de Schiedamse coach, want hij kon nu eindelijk ook mee naar voren, waar Preston Dullaard hem voortdurend bezig was.

Beste kansen voor HVC’10
Met invallers Rico Sterrenberg  (voor Reurink) en Thomas van der Bogt (voor Vijverberg) en later Kernan (voor Bouwhuis) kwamen de Hoekenaren nog dicht bij een doelpunt. De beste kans kreeg Dave Kram, toen hij vier minuten voor tijd door Sterrenberg werd vrijgespeeld. Slechts een paar meter voor het doel schoot de Hoekse spits (vorige week twee keer succesvol) op de uitgestoken benen van De Ruiter. Helemaal verdiend zou die treffer overigens niet geweest zijn. Met 0-0 moesten de beide ploegen zich tevreden stellen. Blijkbaar dacht arbiter Predrag Obradovic daar ook zo over, want drie minuten blessuretijd was wel erg weinig, gezien de vele oplapbeurten in de tweede helft. Maar de eerlijkheid gebiedt te schrijven dat hij tussen veel matige spelers ook niet echt uit de toon viel.

Redactie: Cees van der Pol
Foto: Elftalfoto Excelsior’20 (Twitteraccount Excelsior’20)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten