Verburch trekt de lijn door

Afgelopen zaterdag stond de onbekende tegenstander Hillegersberg op het programma. Er is even terug gekeken maar deze wedstrijd heeft niet eerder plaats gevonden. Verburch won de laatste thuis wedstrijd tegen Neptunus met ruime cijfers, Hillegersberg heeft uit de eerste 3 wedstrijden 1 punt, 0 doelpunten voor maar ook maar 3 doelpunten tegen.

Verburch begon zoals altijd sterk aan de wedstrijd, al binnen 1 minuut legde de goede leidende scheidsrechter de bal op de stip. Het was Vince van der Knaap die onreglementair naar de grond werd gehaald. Dezelfde Vince van der Knaap ging achter de bal staan om de penalty binnen te schieten. Helaas lukte dit niet, de bal spatte uit elkaar op de lat. Gelukkig gebeurde dit in de eerste minuut en zijn er nog 89 minuten om dit goed te maken.

Diezelfde Vince van der Knaap legde in de 14e minuut na een overtreding buiten de 16 aan voor een vrije trap. Na de penalty gemist te hebben schoot Vince deze vrije trap feilloos binnen en stond Verburch terecht met 1-0 voor. Hierna liet Verburch zien waar deze ploeg toe in staat is. Snelle combinaties werden afgewisseld en de tegenstander kon alleen achter de jongens van Verburch aan rennen. Na goed druk zetten van Verburch maakte de centrale middenvelder van Hillegersberg de fout om de bal te kort terug te spelen op de keeper, wie anders dan Vince van der Knaap zorgde voor de 2-0.

Vlak voor rust zette Verburch nog 1 keer aan, via een steekbal kon Addis goed voorzetten en Yarno knap binnen schieten 3-0. Eigenlijk was de wedstrijd na 45 minuten gespeeld. De 2e helft begon Verburch wederom sterk, al sloop de naïviteit in de ploeg. De altijd sterk spelende Shane Bruinen beging een domme fout door eerst de bal tekort terug te koppen en daarna de aanvaller neer te leggen in de 16 meter. Hillegersberg kreeg de kans om terug te komen in de wedstrijd maar de aanvaller van Hillegersberg faalde hopeloos en de stand bleef 3-0. Een paar minuten later kreeg Verburch wederom een terechte een penalty. Dit keer schoot Vince wel raak 4-0.

Beide ploegen leken het wel prima te vinden, wat resulteerde in een fouten festijn. Verburch was totaal niet meer gefocust en gaf door naïef voetbal nog 2 doelpunten weg, wat resulteerde in de 4-2 uitslag. Een prima overwinning voor het vlaggenschip al is zeker het laatste half uur voor verbetering vatbaar.

Volgende week speelt Verburch uit tegen VFC, Let op om 17.00 word er afgetrapt in Vlaardingen.