Narrow escape ADO Den Haag tegen Noordwijk in TOTO KNVB Beker

ADO Den Haag heeft zich dinsdagavond met veel pijn en moeite geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Op sportpark Duinwetering versloegen de Hagenaars de 2e divisionist met 0 -1. De Hagenaars moesten ruim een uur met een man minder spelen Uiteindelijk lukte het de ploeg van Kalezić met het nodige kunst- en vliegwerk om de 0 – 1 over de streep te trekken.

Wijzigingen in de basis

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen VVV Venlo stonden doelman Coremans, Werker, Nigro, Sellouki en Ideho vanaf de eerste minuut aan de aftrap. Van Hintum en Ché kwamen helemaal niet in actie.

1e Helft

De bezoekers begonnen  nog wel goed aan de wedstrijd want na vijf minuten miste een kopbal van Jort vand er Sande maar net het doel. Tien minuten later was het wel raak voor de Brabander die een voorzet van Joel Ideho met z’n hoofd tegendraads achter doelman Lars Jansen  van de thuisclub  tegen het net wist te plaatsen. Hierna was de thuisploeg een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de bezoekers met ondermeer een schot van Sem van Oosten die maar enkele meters naast het doel van Coremans verdween.

Rode kaart

Na ruim een half uur haalde de in de basis debuterende Amerikaan Gennaro Nigro, die de in de warming-up ziek afgehaakte Amri Absalem verving, de doorgebroken Sem van Oosten onderuit waarna hij direct met rood de kleedkamer kon opzoeken.

Noordwijk op zoek naar de 1 – 1

Door de man meer situatie ging de thuisploeg steeds meer geloven in een bekerstunt. Nadat ze een vrije trap onbenut lieten waren ze niet veel later heel dichtbij de gelijkmaker. Door uitstekend ingrijpen van Tim Coremans lukte het Quitón Christina niet om de bal tegen de touwen te schieten. Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg kregen de bezoekers ook nog een 100% kans via doelpuntenmaker v.d.Sande maar hij stuitte in een één op één situatie op doelman Jansen.

Onweer

De tweede helft was nauwelijks drie minuten onderweg toen onweer roet in het eten gooide. Na ruim een kwartier werd de wedstrijd weer hervat.

Coremans

Coremans bewees voor rust al zijn verdiensten, maar ook in de tweede helft hield de doelman zijn ploeg op de been door meerdere malen daadkrachtig in te grijpen. In het slot van de wedstrijd raakte de thuisploeg onder meer via Dylan Rietveld tot tweemaal toe de paal. Zo trok de ploeg van Kalezić met het nodige geluk de nipte zege over de streep en bekert de Haagse ploeg verder.

Jong PSV

Maandag 6 november komen de Hagenaars, die inmiddels al elf wedstrijden ongeslagen zijn, weer in actie en staat de uitwedstrijd tegen Jong PSV op het programma.