Verburch geeft niet thuis tegen Hillegersberg

Na de afgelopen weken flink wat punten binnen gehaald te hebben, was er vorige week ineens het teleurstellende resultaat tegen Neptunus. Niets om je zorgen over te maken maar toch kwam het bij menig supporter vrij onverwacht. Afgelopen zaterdag stond Hillegersberg op het programma, in de thuis wedstijd was Verburch met 4-2 te sterk.

Verburch begon sterk aan de wedstrijd, wie anders dan Vince van der Knaap legde binnen 1 minuut de bal in het doel van de tegenstander. Je zou zeggen dat een 1-0 voorsprong vertrouwen zou geven en dat er onder een stralende lente zon heerlijk gevoetbald zou kunnen worden. Echter was dit zeker niet het geval. Verburch was zichzelf niet en iedereen liep onwennig op het veld. Simpele ballen kwam niet aan en menig speler wilde de bal überhaupt niet hebben.

Het was dat Dylan kuiper 2 keer goed op trad anders had Verburch binnen 10 minuten tegen een 2-1 achterstand aangekeken. Verburch stond onder druk en kon ondanks een goed schot van Yarno Houtenbos zelf niet echt gevaarlijk worden. Hillegersberg kreeg veel kansen en na niet ingrijpen in de defensie van Verburch scoorde de spits van Hillegersberg een fraai doelpunt. Rust stand 1-1.

Na de rust kwam Verburch beter uit de kleedkamer, het spel was nog niet best maar er was wel strijd er zat iets meer een idee achter. Helaas was het knullig uit verdedigen van Verburch dat resulteerde in de 2-1 voor Hillegersberg. Verburch rechtte de rug en scoorde binnen de minuut 2-2. Een overwinning zat er zeker nog in. Door het aanvallende spel van beide ploegen waren er nog een aantal goede kansen te noteren. Zeker de spits van Hillegersberg miste een niet te missen kans in de 89e minuut.

Een terecht gelijkspel om basis van het veldspel maar Verburch was uiteraard voor meer gekomen. Volgende week eindelijk weer eens een thuis wedstrijd. Om 14.30 word er afgetrapt aan de Arckelweg voor een wedstrijd tegen VFC. Uw support is meer dan welkom. Tot dan!