Update foto’s|VELO deelt de punten met koploper FC Skillz

Het blijft een vreemde competitie in de 1e klasse C met bijna wekelijks een nieuwe lijstaanvoerder. Na deze 0-0 remise werd FC Skillz weer afgelost door Wippolder dat de drie punten pakte bij LFC.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het wel duidelijk dat de gasten kwalitatief beter waren en VELO steeds meer onder druk werd gezet. Gelukkig voor VELO werden de doelpogingen van Yassin Chentouf, Samir El Moussaoui en Mohammed Ouarraki niet omgezet in doelpunten waarbij de VELO-defensie telkens goed ingreep en ook doelman Deniz Pamuk steeds weer op de goede plaats stond. De aanvallen van VELO waren schaars met doelpogingen van Mike Das, Vince van Egmond en Joey Kouters maar Skillz-doelman Maleki Seifar wist daar wel raad mee. Na 45 minuten dus nog steeds 0-0 op het scorebord.

In de 2e helft, met Lars de Jong voor Vince van Egmond, een eerste doelpoging van FC Skillz maar de inzet van Abdel Tufi ging hoog over het doel. Namens VELO zag Lars de Jong, op aangeven van Abel Dries, zijn inzet gestopt door de Skillz-doelman en bij de gasten bleven enkele corners en vrije trappen zonder resultaat. In de 68e minuut een grote kans voor VELO maar Joey Kouters, diep gestuurd door Lars de Jong, zag alleen voor de Skillz-doelman zijn inzet tot corner verwerkt. Het spel ging over en weer waarbij VELO-doelman Deniz Pamuk zijn goede vorm toonde en tot 2x toe met zijn voet doelpogingen van Abdel Tufi wist te verijdelen.

In her laatste kwartier werden Bas van Dommelen, Erik Letsch en Joran ter Schiphorst ook nog ingezet voor Tim Bos, Emiel Rours en Joey Kouters. VELO kroop steeds meer uit zijn schulp en wist met enkele gevaarlijke aanvallen kansen te creëren. Rens de Vries zag zijn kopbal, uit een vrije trap van Lars de Jong, voorlangs naast gaan en Abel Dries zag zijn schot weggestompt door de Skillz-doelman. In de extra tijd had VELO toch het enige doelpunt kunnen scoren maar na een voorzet van Lars de Jong schoot Rens de Vries de vrije bal recht in de handen van de Skillz-doelman.

Zo bleef ook na 90 minuten de brilstand op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Persoon, floot een goede wedstrijd en hield ook nog de kaarten op zak, misschien wel teleurstelling bij FC Skillz maar, en dat geldt ook voor VELO, als je niet scoort dan kun je niet winnen.

As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij Die Haghe dat de punten ook hard nodig heeft om weg te komen uit de onderste regionen. Thuis werden met 2-2 de punten gedeeld en ook nu zal het zeker weer een meer dan spannende wedstrijd worden.