Terugblik Landelijke Divisies. Winst voor Quick en TOGB. HBS langs Poortugaal. RKAVV de sterkste in regioderby met Westlandia

3e Divisie B:

Zowel Quick als TOGB kwam zondagmiddag in actie. Beide ploegen leden in de eerste twee speelronden een nederlaag. Punten, het liefst drie, zouden dus erg welkom zijn voor beide regioploegen.

Quick speelde thuis op eigen veld tegen SV Meerssen. Een tegenstander die ook de eerste twee duels verloor. Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten vlak na rust op voorsprong. Een onhandige overtreding van Quick resulteerde in een strafschop voor Meerssen. Deze werd benut: 0-1. Na 57 minuten voetballen een strafschop aan de andere kant. Rachid Bouyaouzan miste en de stand bleef 0-1. Vier minuten later was het dan toch raak voor Quick. Thomas van Haaften werd gelanceerd, kapte naar binnen en schoot knap in de verre hoek raak: 1-1. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Ricky van Mierlo. Quick kreeg het op haar heupen en liep uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning. De 3-1 kwam op naam van Alexander Verhagen de la Fuente, die zijn basisdebuut opluisterde met een goal. Rachid Bouyaouzan pikte toch nog zijn doelpuntje mee: 4-1.

Ook TOGB won en is net als Quick van de nul af. In eigen huis versloeg TOGB OSS’20 met 2-1. Youri de Winter en Guus Steerneman waren trefzeker voor de thuisploeg. TOGB eindigde het duel met slechts negen man.

Volgend weekeinde komt Quick weer in actie op de zaterdag. Het speelt dan uit tegen BVV Barendrecht. TOGB speelt “gewoon” op de zondag. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs speelt uit tegen VV Baronie.

4e Divisie B:

DSO en FC ’s-Gravenzande kwamen zaterdag al in actie. Het Zoetermeerse DSO ging op eigen veld nipt onderuit tegen ASWH: 1-2. FC ’s-Gravenzande verloor van SC Feyenoord: 1-3. HBS, Westlandia en RKAVV speelden op zondagmiddag. De eerste regioderby van dit seizoen werd gespeeld in Naaldwijk: Westlandia – RKAVV.

HBS pakte ook in de tweede speelronde de volle buit. Thuis tegen SV Poortugaal werd het 3-2. HBS startte goed en kwam in de eerste helft met 2-0 voor. Jedsel Markes en Mink Hueting maakten de doelpunten. Vlak voor rust kwam Poortugaal terug in de wedstrijd na een raak geschoten strafschop: 2-1. De gasten begonnen goed aan de tweede helft en kwamen zelfs op gelijke hoogte: 2-2. Jedsel Markes zette HBS hierna op 3-2, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien en keurde de goal af. Sem Reuser bepaalde uiteindelijk de eindstand op 3-2 in het voordeel van HBS.

De eerste regioderby van dit seizoen werd een prooi voor RKAVV. Uit bij Westlandia werd met 1-3 gewonnen. Westlandia zat na 45 minuten voetballen al met het hoofd in de rust. Want RKAVV sloeg in de blessuretijd van de eerste helft tweemaal keihard toe. Remco Overdevest scoorde beide doelpunten: 0-2. Een kwartier voor tijd kwam RKAVV zelfs met 0-3 voor. Wesley Goeman schoot raak vanaf elf meter. Een minuut voor tijd deed Zion Vallies namens de thuisploeg pas iets terug: 1-3.

Volgende week, op zondag 10 september, weer een regioderby op het programma. HBS speelt dan om 14.00 uur thuis tegen Westlandia.

Foto’s: Remco van Oosterom

HBS SV Poortugaal3 – 2
 RKVV Westlandia RKAVV1 – 3