Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Scheveningen nipt onderuit op eigen veld. TOGB pakt knappe zege. RKAVV wint derby bij ‘s-Gravenzande. DSO verlaat laatste plek na knappe zege op Smitshoek

Betnation Divisie (2e Divisie):

Scheveningen is het zaterdag niet gelukt aan te haken met de middenmoot. Het verloor op Houtrust met 2-3 van ACV, dat aansloot bij de subtop in Betnation Divisie.

Bij rust keek Scheveningen tegen een 0-1 achterstand aan. Een kleine tien minuten na rust verdubbelde de gasten de score: 0-2. In de 58e minuut zorgde Robert van Koesveld voor de aansluitingstreffer: 1-2. Vijf minuten voor tijd zette Delano Gouda de ploeg van trainer John Blok weer naast ACV: 2-2. En Scheveningen leek een punt op Houtrust te gaan houden. Niets leek minder waar. In de laatste minuut van de wedstrijd sloeg ACV nog eenmaal toe: 2-3.

3e Divisie B:

Het duel tussen TEC en Quick ging zaterdag niet door. Het grasveld in Tiel was afgekeurd. De wedstrijd zal waarschijnlijk zaterdag 10 februari 2024 ingehaald worden.

TOGB kwam wel in actie. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs speelde thuis tegen topploeg Sportlust’46. Max Le Fevre zette de thuisploeg in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. TOGB staat door deze overwinning voorlopig op een keurige zesde positie op de ranglijst.

4e Divisie B:

RKAVV heeft goede zaken gedaan in de derby met FC ’s-Gravenzande. De Leidschendammers wonnen met 0-3. Xavier Akinrinbola, Remco Overdevest en Edwin Agyare maakten de doelpunten voor RKAVV. ’s-Gravenzande zakt af naar de achtste plaats. RKAVV staat nu vijfde. RKAVV en ’s-Gravenzande hebben wel evenveel punten.

HBS speelde op eigen veld teleurstellend gelijk tegen Nieuwenhoorn: 0-0. Door dit resultaat haakt HBS voorlopig nog niet aan bij de subtop. Westlandia had wat plekken kunnen stijgen bij een overwinning. Maar de Naaldwijkers speelden op bezoek bij Heerjansdam met 2-2 gelijk. Westlandia keek allereerst tegen een 1-0 achterstand aan. Zion Valies maakte in de 32e minuut gelijk: 1-1. Na de rust maakte opnieuw Zion Valies een doelpunt: 1-2. Westlandia leek er met de drie punten vandoor te gaan. Maar Heerjansdam maakte in de blessuretijd van de wedstrijd nog gelijk: 2-2.

DSO deed goede zaken door op eigen veld met 1-0 te winnen van Smitshoek. Na een 0-0 ruststand bezorgde Koen Jongejan DSO in de tweede helft de overwinning: 1-0. DSO verlaat door deze zege de laatste plaats en doet de rode lantaarn over aan Heerjansdam.

ASWH VV Zwaluwen V1 – 0
 SC Feyenoord RVVH3 – 2
 VV Heerjansdam RKVV Westlandia2 – 2
 SV Poortugaal VV LRC Leerdam2 – 4