Terugblik 1e en 2e klasse. Wippolder voorlopig nieuwe lijstaanvoerder in 1C. VUC heeft eerste periodetitel volledig in eigen hand in 2C. Oliveo voorlopig nog koploper in 2D

1e klasse C:

Koploper Forum Sport bleef zaterdag op bezoek bij laagvlieger TAC’90 steken op een gelijkspel: 1-1. Vlak voor rust kwam Forum Sport nog wel op voorsprong door een doelpunt van Sven Koppenol: 0-1. Lange tijd leek Forum Sport er met de drie punten vandoor te gaan. Maar vlak voor tijd maakte TAC’90 toch nog gelijk: 1-1.

Wippolder is voorlopig de nieuwe lijstaanvoerder in 1C. De ploeg van trainer Mark Moen won met maar liefst 4-1 van hekkensluiter Nootdorp. De Nootdorpers hebben na zeven duels nog altijd nul punten.

RKDEO haakt voorlopig af in de strijd om de bovenste plekken. In Nootdorp werd met 1-2 verloren van het Leidse LFC, dat wel aanhaakt. Bij rust stond RKDEO nog met 1-0 voor dankzij een treffer van Tommy Simonis (strafschop). Vlak na rust kwamen de gasten op gelijke hoogte: 1-1. In de blessuretijd van de wedstrijd sloeg LFC nog een keer toe: 1-2.

Honselersdijk heeft zaterdag goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen FC Skillz: 0-4. Door deze ruime overwinning nestelt Honselersdijk zich aan de bovenkant van de middenmoot. Djurandy Swedo kreeg een rode kaart, waardoor Skillz het duel afmaakte met tien man.

Voorschoten’97 won de belangrijke uitwedstrijd bij Den Hoorn: 0-2. Bij rust leidde de gasten met 0-1 door een goal van Nasim El Khiraoui. In de tweede helft maakte Aymen El Mansour het af: 0-2. Voorschoten’97 stijgt door deze zege naar de negende positie op de ranglijst. Den Hoorn blijft enerlaatste staan. VELO blijft voorlopig ook in de onderste regionen staan. De Wateringse voetbalploeg ging zaterdag met 1-0 onderuit op bezoek bij topploeg Valken’68.

2e klasse C:

VUC behoudt de koppositie in 2C. Zaterdag werd op bezoek bij laagvlieger FC Oudewater nipt gewonnen: 2-3. Hierdoor heeft VUC, met nog één duel te gaan, de winst van de eerste periode volledig in eigen handen. Melvin Vissers (2) en Quinten van der Kraay maakten de doelpunten voor VUC.

HVV leed bij UVS duur puntverlies: 2-2. Phil Altimari en Connor Coward scoorden voor de Kroonleeuwen. HVV zakt naar de vierde plek. De achterstand op koploper VUC is opgelopen tot acht punten.

SVC’08 tot slot, verloor nipt bij topploeg Foreholte: 2-1. SVC’08 staat vooralsnog op een teleurstellende tiende positie op de ranglijst.

2e klasse D:

Oliveo heeft uit bij Westlandia drie punten gepakt: 0-2. De ploeg uit Pijnacker blijft hierdoor voorlopig lijstaanvoerder in 2D. Westlandia haakt voorlopig af voor een top klassering. Noah Boer en Max Huurman waren trefzeker voor Oliveo. Wel hebben VFC en CION minder wedstrijden gespeeld dan Oliveo en minder verliespunten. Beide ploegen kunnen nog over Oliveo heen, mits zij hun inhaalduels weten te winnen. VFC won zaterdag met 1-0 van hekkensluiter Hillegersberg. CION won bij Verburch: 0-1.

Vitesse Delft heeft de derby tegen DHC ruim gewonnen: 4-0. Duncan Sjerp (2), Sjoerd van der Kolk en Jesse Boateng scoorden voor Vitesse Delft. DHC eindigde het duel met tien man door een rode kaart. Berkel klom dankzij een ruime 4-1 overwinning op HBSS weer wat meer uit de onderste regionen.

VV Verburch CION0 – 1
 Vitesse Delft DHC4 – 0
 CVV Berkel HBSS4 – 1
 Neptunus-Schiebroek VV Nieuwerkerk2 – 1
 RKVV Westlandia OLIVEO0 – 2
VFC VV Hillegersberg1 – 0