Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Quick wint ruim bij Baronie en blijft koploper derde periode (3e Divisie B). HBS speelt teleurstellend gelijk op eigen veld tegen VOC (4e Divisie B)

3e Divisie B:

Quick heeft zondag prima zaken gedaan in de strijd om de derde periodetitel. Uit tegen hekkensluiter Baronie werd ruim gewonnen: 0-4.

Na een 0-0 ruststand kwam Quick kort de theepauze op voorsprong via Boris van de Wiel: 0-1. Een kwartier voor tijd maakte Rachid Bouyaouzan er 0-2 van. Direct na de 0-2 zorgde Enzo Huntink voor 0-3. Ook Ricky van Mierlo pakte zijn doelpuntje nog mee: 0-4.

Quick leidt de dans in de derde periode met 9 uit 3. Daarmee heeft de ploeg van trainer Paul van der Zwaan een voorsprong van twee punten op Barendrecht, Sportlust’46 en Blauw Geel’38. Er zijn in de derde periode nog acht wedstrijden te gaan. Maar Quick is in ieder geval goed begonnen en mag nog altijd blijven dromen op een toetje na de reguliere competitie.

Op paaszaterdag speelt Quick weer. Dan komt het in actie tegen GVV Unitas, aanvang 14.00 uur. TOGB speelt dan ook, om 14.00 uur uit tegen AWC.

4e Divisie B:

HBS en VOC kwamen dit weekeinde als laatste in actie in de 4e Divisie B, op de zondag. HBS kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Luca van Leeuwen: 1-0. Vlak na rust kwamen de Rotterdamse gasten op gelijke hoogte via Bas van der Storm: 1-1. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

HBS staat negende. En vergeet SC Feyenoord en Westlandia op de ranglijst te passeren. Voor VOC een knap punt. Maar de Rotterdamse voetbalploeg had er graag twee meer gehad. Dan had het over Heerjansdam en RVVH heen gegaan en op een p/d plek gestaan in plaats van een positie waarbij men is veroordeeld tot rechtstreekse degradatie naar de 1e klasse.

RKAVV is de enige regioploeg die aankomend weekeinde in actie komt. De Leidschendammers spelen op paaszaterdag om 14.30 uur uit tegen Smitshoek.

Foto’s: Remco van Oosterom