TAC pakt vlak voor tijd toch nog een punt tegen Geldrop

Op de eerste zondag in oktober was bijna de hele regionale Haagse voetbalpers aanwezig bij het wederom gastvrije TAC` 90. De thuisclub trad aan in de eerste klasse B met nieuwe hoofd trainer Arie van der Padt en een nieuwe keeper afkomstig van VELO zaterdag. Mo el Ousrouti startte in het elftal van TAC voor het eerst als rechtsback.

TAC’90 deed vorig weekend uitstekende zaken en stond na de eerste wedstrijd met 4 ploegen boven aan de ranglijst. De tegenstander is het Brabantse Geldrop dat haar eerste wedstrijd verloor.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten, waar de zwakke plekken liggen. Bij een vroege counter kopte de Geldrop spits op het TAC doel, maar de nieuwe doelman Dion van Wijk kon deze inzet prima tegenhouden.

Direct daar na schoot TAC speler Rensy Barabas op de goal van Geldrop keeper Len van Gastel, die bal zwaaide af tot corner. TAC kon in het eerste bedrijf geen vuist maken en de ploeg van Arie van der Padt was met het inspelen van de bal te onnauwkeurig om een speler met hetzelfde kleur shirt goed te bereiken.

Geldrop leek wel wakker te zijn en kwam niet onverdiend op voorsprong. Een mooie voorzet gegeven over rechts ging buiten buiten bereik over de TAC keeper van Wijk heen waar spits Lars de Haas klaarstond om de 0- 1 binnen te schieten. We keken op dat moment niet naar een hoogstaande wedstrijd en hoofdtrainer Arie van der Padt zal in de rust zijn speech dat moeten zien over te brengen. TAC kan veel beter was onze overtuiging.

Het eerste dat veranderde na rust was dat Mo el Ousrouti naar voren werd gedirigeerd om meer druk op de verdediging van Geldrop uit te oefenen. TAC bleef moeizaam voetballen en domineerde zo vlak na rust nog niet in dit duel. Randall Labordes kreeg een kopkans, die bal eindigde in de handen van de keeper van Geldrop.

TAC’90 werd wat sterker in die fae en het was uiteindelijk via een mooi schot van grote afstand dat de ploeg op 1-1 kwam. Een schot van Rensy Barradas eindigde in de kruising, 1-1 en TAC wilde meer.

Na de 1-1 kantelde deze wedstrijd en werd deze ook aantrekkelijker om naar te kijken. Mo el Ousrouti schoot op het goal maar zijn afstandschot was te zacht om TAC op voor sprong te zetten met nog een kwartier te spelen.

Komt er nog een winnaar?
Een domme overtreding van de TAC rechtsback, Youssef Ibrahim, zorgde er voor dat Geldrop een terechte strafschop mocht nemen. Voor Wessel van Moorsel was het een koud kunstje om Geldrop op voorsprong te zetten, keeper Dion van Wijk was kansloos 1 – 2. Niet alleen stond TAC weer op achterstand, de overtreding leverde ook een gele kaart en commentaar op de leiding de tweede waardoor de TAC speler met 2x geel en dus rood naar de kleedkamer gestuurd. TAC moest verder met 10 man om er alsnog een gelijk spel uit te halen met nog slechts 5 minuten op de klok. Maar waar niemand meer op rekende gebeurde het onwaarschijnlijke toch.

TAC linker spits Rensy Barradas ( foto ) maakte in de slot minuten zijn tweede goal en werd man van de wedstrijd. Van grote afstand schoot hij de bal richting het doel van Geldrop keeper van Gestel en in de verste hoek plofte de bal tegen de touwen 2 – 2 in blessure tijd en met 10 man toch nog een zwaar bevochten punt binnen gehaald.

Het venijn zat deze wedstrijd zeker in de staart. Een boeiend slot van de wedstrijd dat uiteindelijk een verdiend punt opleverde voor de ploeg van Arie van der Padt.

Deze wedstrijd stond onder prima leiding van de KNVB – scheidsrechter Clint van der Heyden uit Alblasserdam, hij voerde zijn taken keurig uit. Wij begrepen van de arbiter dat hij over de hele wedstrijd 9x geel en 1x rood heeft getoond.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten