Mazzelstars Vrouwen verliezen punten in laatste seconden

Vrijdag 30 september – vandaag staat de wedstrijd tegen ZVV Middelburg op het programma. Net als Mazzelstars een nieuwkomer in de Eredivisie. Een talentvolle en jonge ploeg, dus dat belooft een mooie wedstrijd waar beide teams gericht zijn op de eerste punten in de Eredivisie te pakken.

Er wordt gestart met Nicole van den Berg (K), Iris Cocx, Jessie Rottier, Ghizlan Abdellaoui en aanvoerder Kirsten Kok. Op de bank beginnen Dimara van Oosten, Lizzy van Diepen en later sluit Romy Snell aan.
De eerste kans van de wedstrijd is voor Iris Cocx, maar mist net. Na een lange bal van Kirsten Kok wipt Jessie Rottier de bal mooi over de keeper en tekent voor het eerste doelpunt (‘4) van de wedstrijd. Kort daarna is Luna Swartjes van Middelburg direct gevaarlijk en later komen zij nog in een drie tegen één situatie, maar het is gelukkig Ghizlan Abdellaoui (Mazzelstars) die de bal kan onderscheppen. Middelburg maakt de 1-1 via een geplaatst schot van afstand door Nina de Putter (‘7). Een minuut later scoort Esmee van den Berge (‘8) die nog net de bal onder Nicole van den Berg kan door tikken. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Esmee van den Berge besluit zelf nog het veld over te steken en af te ronden voor de 1-3 (’12). Beide teams hebben nog kansen maar met 1-3 wordt de rust ingegaan.

In de tweede helft zijn er lang geen doelpunten, maar dan valt de 2-3 door een miscommunicatie bij Middelburg en laat de keeper een tweede terugspeelbal in het doel rollen. Deze komt op naam van Nicole van den Berg (’22). Ook leuk om als keeper een doelpunt op je naam te hebben! Jessie Rottier tikt de 3-3 (’33) binnen na een mooie pass van Lizzy van Diepen. Daarna is de arbitrage helaas het spel een beetje kwijt. En in de laatste minuten wordt een overtreding op Lizzy van Diepen de andere kant op gegeven. Dit is de 6e overtreding die dus helaas een 10 meter bal oplevert voor Middelburg en gescoord wordt door Nina de Putter (’38). En in de laatste seconden wordt er nog een overtreding gezien en wordt ook deze 10 meter bal binnengeschoten door dezelfde speler Nina de Putter en de 3-5 (’40) maakt.

Een spannende wedstrijd! Helaas deze keer geen punten, maar Mazzelstars was erg dicht bij de overwinning! En de punten gaan vanzelf komen!

Volgende week, vrijdag 7 oktober, speelt Mazzelstars om 20.20 uur tegen een andere nieuwkomer DWOW in Wieringerwerf! Supporters altijd welkom!