TAC’90 kan weer omhoog kijken na overwinning op DOSKO

DOSKO moest vanuit Bergen uit Zoom voor de uitwedstrijd bij TAC’90 en stond voor de wedstrijd 3 punten achter TAC90 op de ranglijst. Dus konden spreken van een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Winst was geboden om uit de middenmoot uit te komen.

Op een waterkoude zondag middag op sportpark De Verlichting waar de KNVB – scheidsrechter Ramcharan het verzoek in diende om ook de LED verlichting rondom veld 1 al voor aanvang aan te steken.

Wedstrijdverloop
TAC startte dit weekend weer met Mo El Ousrouti in de basis. Het was echter Dosko dat als eerste het doel van TAC bestookte. Direct daar na kopte Rensy Barradas van TAC de bal in de handen van Dosko keeper Andy Steging. Door het voetbal op TV was het toeschouwersaantal niet hoog.

Beide ploegen deden in de beginfase niet veel voor elkaar onder. Na een kwartier was het weer Ransy Barradas die de keeper van Dosko probeerde te verschalken maar keeper Steging ving de bal gemakkelijk in zijn handen.
Na 25 minuten was het de Rechtsback van TAC’90, Mounir Faloun, die mee naar voren ging en hij schoot de bal op de lat van Dosko. Ook Mo El Ousrouti, deze TAC routinier wilde zich beter laten gelden voor zijn team, schoot gevaarlijk op de goal van Dosko en de bal kon ternauwernood door Andy Steging tot corner verwerkt worden.

Beide ploegen mochten blij zijn dat de KNVB – scheidsrechter Soerisch Ramcharan uit Papendrecht tot het rust signaal de gele kaarten op zak hield.

Tweede helft
De vraag was of TAC’90 net als op de andere zondagen de druk op de tegenstander na rust weer opvoert. En ook de kansen benut, want daar gaat het uiteindelijk om in het voetbal.

Geklungel van de TAC defensie rondom de eigen 16 meter leverde de eerste goal op voor Dosko. De slimme nr 10 van Dosko, Desmond Nagtzaam schoot met zijn ouwe sloffen zijn team met een afstand schot in de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor TAC keeper Dion van Wijk, op een 0-1 voorsprong.

Dat was zeker een streep door de rekening voor het team van Arie van der Padt. Vooral het onnodig weggegeven doelpunt was van der Padt een doorn in het oog. TAC’90 was van de leg en moest keeper Dion van Wijk danken dat het in die fase bij 0-1 bleef. Hij hield met handen en voeten TAC in de wedstrijd. DOSKO rook bloed en wilde de score uitbouwen, het kreeg ook kansen daartoe maar van Wijk kwam als winnaar uit die strijd. Uit het niets kwam TAC ineens op gelijke hoogte, uit een corner van Randall Labordes werd er eerst een schot van Jahir Valerius op de doellijn gekeerd en uit de rebound schoot TAC verdediger Mounir Faloun de bal tegen de touwen 1 – 1.

Ook een schot van Mo El Ousrouti word gekeerd door keeper Andy Steging. DOSKO ging vanaf de bank meer praten richting scheidsrechter Ramcharan en ook enkele spelers lieten zich niet onbetuigd. Het TAC team stoorde zich er niet aan zocht steeds meer de aanval en Dosko moest terug. 10 min voor tijd paste trainer van der Padt een gouden wissel toe, aan zijn team.

Nieuwe doelpunten makers bij TAC `90 met bal Abbas Saleem 2 – 1 Mounir Faloun 1- 1
Met flitsend aanvalsspel van TAC werden die laatste minuten een genot om naar te kijken voor het publiek. Het was buigen of barsten, en DOSKO snakte naar adem. Het ongelooflijke gebeurde, de gouden wissel Abbas Saleem schoot in de 97e minuut TAC op voorsprong 2 – 1. De opluchting bij de thuisclub was erg groot en het feestje werd dan ook gevierd op veld 1 bij TAC. DOSKO moest zwaar teleurgesteld de thuisreis naar Bergen op Zoom aanvaarden.

Na afloop was KNVB – scheidsrechter Soerisch Ramcharan uit Papendrecht de gebeten hond bij DOSKO. Wij kijken neutraler naar die situaties binnen de lijnen dan de begeleiding van de tegenpartij. Wij lopen ook al 50 jaar mee om daar een juist oordeel over te vellen. Deze dienstdoende KNVB – scheidsrechter kan het niveau 1e klasse prima aan en floot tot 20 minuten voor tijd ook niet partijdig. In de Eerste helft had hij 2 gele kaarten kunnen tonen, na rust toonde hij 4x geel.

Toen het in de 70 minuut niet naar de zin ging van begeleider van DOSKO riep hij staande met overslaande stem naar arbiter Ramcharan, “je bent partijdig aan het fluiten”. Ook de keeperstrainer, was woest na afloop, er werd na rust volgens hem teveel in het voordeel van TAC’90 gefloten. Als deze man schreeuwend op zijn gezag binnen de lijnen wordt aangesproken en dat TAC’90 het niet deed, ging hij licht in het voor deel van TAC fluiten, dat zagen wij ook wel langs de lijn.

Aan de DOSKO begeleiding een klein advies van onze zijde, kijk thuis even in de spiegel en constateer dan wat je zelf in Den–Haag fout hebt gedaan de laatste 20 minuten/ Minder aandacht voor de scheidsrechter en meer op het eigen spel focussen had wonderen gedaan.

TAC ’90 speelde met een grotere wil om te winnen en in die laatste 25 minuten was er heel veel passie. Als je dan ook je als ploeg niet bezig houdt met de scheids dan win je nipt maar uitendelijk verdiend de wedstrijd.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten