Nagrkomen verslag:Verburch bijt van zich af

Afgelopen zaterdag stond op een mooie winterse namiddag de wedstrijd tegen Te Werve op het programma. Te Werve een oude bekende, is inmiddels van uit de 1e klasse afgezakt naar de 3e klasse. Beide ploegen hadden na wat mindere resultaten de punten hard nodig.

Op een vrij leeg sportpark werd er om 14.30 afgetrapt. Verburch begon sterk en voor dat iedereen het door had was het Shane Bruinen die na een goede actie de 1-0 feilloos binnen schoot. Een leuke opsteker, al is een vroege voorsprong helaas dit seizoen vaker gebleken geen garantie voor een overwinning. Na de 0-1 was het Te Werve dat aan wilde zetten maar was het Verburch dat gevaarlijk kon worden. En toch lag de bal er toch pardoes weer in. Bij een voorzet van de rechterkant stonden alle verdedigers aan de grond genageld en kon Benito Stijger geen redding brengen 1-1.  Te Werve zakte hier na wat in wat ervoor zorgde dat Verburch een aantal keer gevaarlijk kon zijn in de 16 meter, en zo was het dat uit een corner de meegekomen Levi van der Kaaij getorpedeerd werd en de goed leidende scheidsrechter niet anders kon doen dan een strafschop geven. Vince van der Knaap verzilverde deze en bouwde de voorsprong uit naar 1-2. Waar iedereen de warme kleedkamer al wilde op zoeken was het Stef Geertsema die na een goede combinatie de ook nog 1-3 binnen schoot.

Na de rust wilde verburch het spel maken en ging Te Werve de lange bal hanteren. Verburch oogde sterker maar wederom was het een verrassing dat Te Werve eigenlijk vrij eenvoudig de 2-3 kon maken. Verburch raakte gelukkig niet in de war want het veldspel en met de namen de inzet was vandaag goed tot zeer goed te noemen. Na goed doorzetten kon dan ook Vince van der Knaap vanuit een corner de 2-4 binnen schieten. Te Werve liet het daarna lopen en Ference van den Berg kon dan ook vrij eenvoudig aanleggen voor de 2-5. Hierna had de voorsprong nog verder uitgebouwd kunnen worden maar uiteindelijk was dit een terechte uitslag.

Na wat mindere resultaten was deze overwinning loon naar werken.De groep oogde na de wedstrijd in de kleedkamer gemotiveerd om de derby’s tegen Lyra en Monster te spelen.

Benito Stijger, Bart Kester, Sander Lorsheijd, Jim van den Bos, Levi van der Kaay, Shane Bruinen

Stef Geertsema(85 Beau van Bergenhenegouwen), Ference van den Berg, Dylan Boere

Vince van der Knaap(85 Shyrano Karia) Tim van Luijk(80 Quinten Meerstadt)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten