Swingend RKAVV boekt fraaie zege op Rohda Raalte

Team Presentation of RKAVV

RKAVV heeft zich op eigen veld meer dan gerevancheerd van twee nederlagen op een rij. Het zorgde ervoor dat Rohda Raalte, dat vooraf evenveel punten als RKAVV had én aan kop ging in de tweede periode, een kansloze wedstrijd speelde. Met sprankelend voetbal was RKAVV duidelijk de baas in eigen huis en doet het weer helemaal mee in de titelstrijd.

Waar RKAVV voor de winterstop slechts eenmaal verloor, moet het de afgelopen twee weken plots twee nederlagen in zeven dagen tijd slikken. Het zag de achterstand op koploper HBS vergroot worden naar vier punten. Een driepunter tegen directe concurrent Rohda Raalte was dus een noodzaak om bij te blijven aan de top. Toch was de eerste kans van het duel voor de gasten uit Overijssel. Kevin Peppels kwam in het strafschopgebied tot een schot, maar zijn inzet werd gekeerd door RKAVV-doelman Mike Ten Kroode.

Vervolgens was het RKAVV dat de wedstrijd volledig domineerde. Het had constant balbezit en na tien minuten kreeg ook de thuisploeg een eerste scoringsmogelijkheid. Remco Overdevest controleerde de bal op zijn borst waarna hij met een omhaal probeerde tot scoren te komen. Zijn fraaie inzet belandde echter op de lat. Zijn stijlvolle omhaal zette de toon voor het voetbal dat RKAVV de rest van de middag zou gaan laten zien. Hoewel de rood-witten het voetballend dik voor elkaar hadden, moest het waken voor de levensgevaarlijke counters van Rohda Raalte.

Halverwege de eerste helft was het opnieuw Kevin Peppels die via een snelle uitbraak dreigend werd namens Rohda Raalte. Ditmaal trof hij de paal. Het bleek achteraf een van de laatste wapenfeiten van de bezoekers want RKAVV ging steeds meer drukken. Het zorgde voor rust nog voor twee grote kansen uit mooi uitgespeelde aanvallen. Eerst stuurde Zakaria Amrani Remco Overdevest diep. Overdevest plukte de bal in één keer uit de lucht en schoot op doel. Zijn schot vloog maar net langs het doel. Op slag van rust had Overdevest de score alsnog kunnen openen nadat hij het eindstation was van een geweldige aanval. De aanvalsleider van RKAVV schoot uiteindelijk over.

Na rust was RKAVV nóg dominanter dan voor de theepauze. Al na acht minuten viel dan alsnog de treffer die al een tijd in de lucht hing. Zakaria Amrani legde vanuit een vrije trap de bal panklaar voor Xavier Akinrinbola. De buitenspeler haalde vervolgens kiezelhard uit en liet doelman Van Oldeniel kansloos: 1-0. De openingstreffer voelde als een opluchting voor RKAVV dat daarna nog makkelijker en beter ging spelen. Ruim tien minuten na het eerste doelpunt, verdubbelde Remco Overdevest de score. Na uitstekend druk zetten van Khashayar Saeb mocht Overdevest alleen op het doel af. Met een fantastisch schot in de bovenhoek versloeg hij doelman Van Oldeniel en zette daarmee de 2-0 op het scorebord.

RKAVV bleef gas geven en trof binnen vijf minuten twee keer het aluminium. Eerst schotelde Tristan Croes het publiek de tweede omhaal van de middag voor welke op de paal eindigde. Even later zag Xavier Akinrinbola een mooi schot op de lat belanden. Rohda Raalte was niet bij machten om het solide RKAVV het lastig te maken in de slotfase. Zo haalden de Leidschendammers zonder al te veel moeite de eindstreep en zag het de concurrentie punten verspelen, waardoor het gat tot de koppositie nog maar twee punten is.