ODB wordt te laat wakker en vergeet afstand te nemen van de degradatiezone

RAS – ODB 1-1 (1-0)

Zaterdag 11 februari stond de terugwedstrijd van de Albardastraatderby op het programma. Waar de eerste editie helaas over twee wedstrijden moest worden verdeeld is het deze wedstrijd wel fel en scherp, alleen blijft het binnen de perken. Die scherpte was alleen niet op tijd aanwezig bij ODB waardoor het achter de feiten aan liep.

Waar je verwacht dat het aan motivatie niet ontbreekt bij zo’n wedstrijd, was ODB de eerste helft slap en ongeïnspireerd. Het liet zich op alle fronten aftroeven door de jonge spelers van RAS, alleen Dries Hoogerheijde bleef achterin stoïcijns zijn ding doen en snapte wat de wedstrijd vroeg. Het meest opvallende was dan wel dat ondanks het matige spel van de blauwhemden, zij toch de beste kansen kregen. Het vizier stond (zoals dit seizoen wel vaker) voorin niet op standje killer en drie grote mogelijkheden werden zo verprutst. RAS kwam niet tot enorme kansen de eerste helft, maar kreeg twee vrije trappen op ‘rand 16’. De eerste was een waarschuwing op de lat, de tweede was prachtig in de kruising. Zo ging ODB met 1–0 achterstand rusten.

Na een donderspeech van Patrick Demmers en speler/supporter Dennis Wille in de rust kwam ODB gelukkig een stuk beter voor de dag in de tweede helft. RAS werd teruggedrukt en kans na kans werd gecreëerd door ODB. Waar ODB een stuk beter speelde, was afronden nog steeds een groot probleem. Kans na kans werd verprutst, tot minuut 70. Desley Zwiers zetten sterk door over rechts en trok de bal strak voor waardoor Timo Tuin een niet te missen intikker op zijn naam kon schrijven.

ODB wilde meer en bleef drukken. Kansen kwamen er ook, maar wonderbaarlijk genoeg geen voorsprong. Ook RAS kreeg in de tegenaanval nog twee mogelijkheden, maar deze eerder ook vakkundig om zeep geholpen. Zo stond er na 90 minuten voetbal, geleid door een goed fluitende Ricardo Ditz, 1-1 op het scorebord. Voor ODB erg jammer want bij winst had het naar plek 6 gesprongen op de ranglijst. Zaak om 4 maart bij de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Quick Steps deze stap wel te gaan zetten. Graag tot dan!

Redactie: Bas Swillens
    Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder