SVO Buytenpark lanceert plan nieuwe (groene) tribune

SVO Buytenpark heeft het plan gelanceerd voor een nieuw te bouwen tribune. Het bestuur van de club is razend enthousiast en geeft aan dat de tijd voor de club rijp is om nu door te pakken. De club zit op alle gebieden in een stroomversnelling.

Altijd voetballen

Dat de club gigantische stappen maakt in haar organisatie, de jeugdopleiding en ook op facilitair gebied kan niemand ontgaan zijn. Het nieuwe (technisch) beleidsplan werd vorig seizoen, 2022-2023 al geïntroduceerd en wordt op dit moment in de volle breedte uitgevoerd. Streven is om bij de jeugdselectieteams met een paar jaar minimaal hoofdklasse te voetballen en van het 1e standaardteam een stabiele 3e/4e klasser te maken. Aankomende zomer al komt er bij de Zoetermeerse club, die ligt op het randje met Den Haag / Leidschenveen, een 2e kunstgras en ook wordt er gekeken om direct bij de realisatie van het extra kunstgrasveld een fraai scorebord te plaatsen.

Alle leden, van jong tot oud, geen enkel team uitgezonderd, die straks bij SVO Buytenpark voetballen kunnen vanaf het nieuwe seizoen 2024-2025 altijd hun wedstrijden spelen en trainen. Afgelastingen behoren hiermee dan ook tot het definitieve verleden.

De club doet via haar nieuwsbrief ook nog een oproep voor seniorenteams om lid te worden van de gezelligste vereniging van Zoetermeer en ook aan nieuwe meidenteams wordt volop gewerkt. Dit alles valt binnen de ambitie van de vereniging om door te groeien naar 600-650 leden (nu 450 leden). Dit is ambitieus, maar behoort gezien de faciliteiten straks serieus tot de mogelijkheden.

Tribune realistisch

Op de vraag aan voorzitter Jules Lieveld of een nieuwe tribune realistisch is antwoordt de preses vastberaden: ,,we zitten met onze club nu is een flow en het is nu zeker niet dat we het geluk aan onze kont hebben hangen. We hebben deze stappen en ontwikkeling bij de club volledig aan onszelf te danken. Dit door met alle trouwe en loyale vrijwilligers ontzettend hard te werken en hetzelfde doel na te streven.’’

Jubileum, SVO Buytenpark 25 jaar

Lieveld vervolgt zijn betoog: ,, 2e Paasdag (1 april red.) bestaan wij als club op de kop af 24 jaar. Op deze dag luiden wij ook ons feestelijke jubileumjaar in, omdat wij op 1 april 2025 op de kop af 25 jaar bestaan. Het wordt een feestelijk jaar vol met activiteiten, evenementen en feestelijkheden. In Juni 2025 organiseren wij dan een sportieve feestweek. Iedereen is bij onze club natuurlijk van harte uitgenodigd.’’

Klimaatneutraal en duurzame groene tribune

Bestuurslid en tevens hoofd facilitair en kantine Dennis de Vries vult de altijd optimistische en enthousiaste Lieveld aan. ,,In het jubileumjaar willen wij als club doorpakken en de boel zowel letterlijk als figuurlijk verder in de steigers zetten. Het wordt een volledig klimaatneutrale en duurzame groene tribune wat plek biedt aan ca. 250 bezoekers. Wij houden hier rekening met het aangezicht van de omgeving en de tribune wordt volledig groen en duurzaam opgeleverd. Wat wil zeggen met fraaie horizontale en verticale beplanting. In grote steden als Milaan, Singapore en Kuala Lumpur is “het bos in de stad” al een groot succes. Wij gaan dit als 1e club in Nederland ook realiseren alleen dan net iets kleiner, maar daardoor niet minder realistisch. Vlinders, vogels en andere bezoekers zullen zich hier heerlijk thuis voelen’’, aldus bestuurslid de Vries.

Zorgvuldig stappenplan

De club geeft te kennen dat het zeker niet over een nacht ijs gaat. Natuurlijk hebben wij hier een stappenplan voor gemaakt en zal ook het proces zorgvuldig ingestoken worden.

Stap 1 is om te bekijken of een tribune realistisch is. Als mogelijke locatie zal deze gevestigd worden op het dak van de kantine. De constructie is sterk genoeg om dit te dragen. Hierbij wordt dan gedacht aan een tribune met hierbij een extra terras bovenop wat nu de kantine is. Van bovenaf zal er een nog mooier beeld zijn over de velden en het prachtige sportpark.

Stap 2 is het organiseren en realiseren van de financiering. Een aantal sponsoren en donateurs hebben al toegezegd een bijdrage te willen leveren. Andere sponsoren en investeerders die de club een warm hart toedragen en geïnteresseerd zijn kunnen ons als zijnde het bestuur natuurlijk altijd benaderen (bestuur@svobuytenpark.nl).  Ook zou het mooi zijn als we een of misschien wel twee naamgevers aan de tribune kunnen koppelen. Als bijkomend voordeel en dat zal voor sponsoren zeker interessant zijn willen wij bij onze groene sportvereniging netwerkbijeenkomsten en dergelijke organiseren. Een professionele business club met alles erop en eraan is dan een logisch gevolg.

Stap 3 zal zijn om alle benodigde vergunningen, bouwplan, etc. rond te krijgen. Hiervoor wordt de gemeente Zoetermeer, medebewoners van het Buytenpark en omwonenden van de wijk Buytenwegh benadert.

Stap 4 en verder vormt dan de realisatiefase, maar zover is het natuurlijk nog niet. Dit vergt nog wel behoorlijk wat tijd, inspraakprocedures en van alle betrokkenen en belanghebbenden de nodige energie. De club gaat er in ieder geval volledig voor.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten