SV Erasmus wint van SV Loosduinen

Vorige week ging de geplande start van voetbaljaar 2024 niet door vanwege de afkeuring van het restant van het eerder gestaakte duel tegen ZuidWest. Vandaag konden onze boys alsnog laten zien hoe zij uit de winterstop waren gekomen en of het trainingskamp in Benidorm zijn vruchten heeft afgeworpen. Een goede generale afgelopen dinsdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick Steps gaf de burger moed gezien de ruime overwinning. Echter met een donkere rand: Jabrane raakte bij een botsing met de QS-doelman zwaar geblesseerd aan ribben en long en hij zal hierdoor voorlopig uit de running zijn, Een snel herstel toegewenst Jabrane!

Vandaag dus in en tegen Loosduinen. Op de ranglijst 2 punten minder en een wedstrijd meer maar bij Erasmus zouden er wel eens drie punten vanaf kunnen gaan als de wedstrijden van BMT gaan vervallen. Afwachten maar hoe dat gaat aflopen.

Loosduinen begon met veel balbezit en verzorgd opbouwspel maar echt dicht bij het doel van Erasmus raakten ze niet, onze attente verdediging liet dat niet toe. Langzaam nam Erasmus het heft in handen en wist goed met combineren regelmatig gevaar te stichten. Bij weer een goede aanval in de 19e minuut kwam de bal voor de voeten van Danny die oog in oog met de Loosduinenkeeper niet faalde en de 0-1 binnenschoot.

Erasmus behield het goede spel, kwam tot enkele goede kansen maar kwam niet tot scoren.

Tot in de 45ste minuut: Door een prima actie kwam Mitch vrij aan de rechterkant van het veld en hij wist met een voorzet op maat Abbas te bereiken die de 0-2 kon inkoppen. Deze 0-2 zo vlak voor de rust was natuurlijk zeer welkom en even dacht heel Erasmus dat zelfs de 0-3 op het scorebord kwam: nu was Danny de aangever op Ibi die mooi afrondde.  De grens van Loosduinen vlagde vandaag echter zeer graag en de scheids volgde zijn advies, de 0-3 werd geannuleerd.

Na de rust werd het een andere wedstrijd. Loosduinen gaf zeker niet op en vergrootte de druk. Erasmus hield goed stand en wist ook in deze situatie kansen te creëren.

In de 68ste minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Mitch haalde vanaf zo’n 20 meter hard uit en de Loosduinen-goalie kon ternauwernood redden. De rebound was voor de attente Danny die die kansje niet onbenut liet. Helaas ging weer de vlag omhoog en na overleg tussen scheids en grens ging ook deze goal niet door. Ik denk dat het bij een aanwezige VAR zeker 0-3 of zelf 0-4 was geweest. Maar Loosduinen was hierdoor nog niet verslagen en schakelde nog een tandje hoger, Erasmus kreeg het moeilijker en moeilijker. In de 83ste minuut kreeg Loosduinen loon naar werken. Een goede actie van de rechtsbuiten bracht de bal bij de vrijstaande spits die Tim kansloos liet. Dit was de start voor een spannend slotstuk.

Bij een ongelukkige actie verdraaide Danny zijn knie en met een ernstig lijkende blessure moest hij het veld verlaten. Erasmus had zijn wisselmogelijkheden verbruikt en moest met 10 man verder.

Loosduinen drong aan, de blessuretijd duurde lang maar onze boys hielden vol en het verlossende fluitsignaal klonk na zo’n 10 minuten extra tijd. Een toch wel verdiende overwinning, wederom een mooie teamprestatie!

Volgende week zaterdag, aanvang 14.30 uur, staat de thuiswedstrijd tegen Houtwijk op het programma. Tegen Houtwijk kenden onze boys een valse competitiestart en dat zal graag rechtgezet worden!

Redactie en foto’s: SV Erasmus