Stompwijk’92 behaalt zevenklapper tegen directe concurrent Van Nispen

Zaterdag stond de langverwachte degradatietopper tegen Van Nispen op het programma. In de eerste wedstrijd van het seizoen is tegen die ploeg een stroeve 1-2 overwinning behaald. Een hoopvol begin, maar al snel bleek dat we een uiterst moeizame eerste seizoenshelft zouden kennen. De 3 punten in de Zilk kregen geen vervolg, en beide ploegen gingen de winterstop als laatste en voorlaatste in.
Voor de Stompwijkers is er echter weer een sprankje hoop ontstaan. Vorige week is met een uiterste krachtinspanning de tweede overwinning van het seizoen behaald. Dit was de uitgelezen kans voor een passend vervolg, en de eerste officiële ‘reeks’ overwinningen. Daarvoor moesten nog wel even de roodgelen uit de Zilk worden geklopt. Ze waren met de bus gekomen en dat leek te voorspellen dat we konden rekenen op fikse tegenstand.


De waarheid gebiedt te zeggen dat daar nooit echt sprake van is geweest. Trainer Erik van Manen had zijn ploeg het veld in gestuurd met de intentie om de bovenliggende partij te zijn en dat is eigenlijk heel de wedstrijd zo geweest. Stompwijk startte in een 4-4-2 opstelling, waarbij onze backs veel ruimte kregen om op te bouwen. Dat resulteerde al snel in de eerste speldenprikjes richting het vijandelijke doel. Bij de eerste grote kans was het direct raak. Lorenzo werd vrijgespeeld in de omschakeling en schoot het leer snoeihard tegen de winkelhaak. Vlak daarna koos Joeri voor een subtielere aanpak door de bal al vallend voorbij de keeper te schuiven. Hierna volgde waarschijnlijk onze minste periode qua veldspel. Het zou niet de eerste keer zijn dat we een voorsprong wisten te verkwanselen. Tim van Veen maakt echter een einde aan alle hoop voor de bezoekers. Vanuit een corner deponeerde hij met het hoofd de bal in de verre hoek, en zo bepaalde hij de ruststand.


In die rust heerste er optimisme en wel degelijk lichte waakzaamheid. Wij hadden de overtuiging om in deze wedstrijd door te stoten en inderdaad kon Van Nispen in de tweede helft geen vuist meer maken. Het werd al snel 4-0 door een rollertje van Lorenzo. Inmiddels was Kite in de ploeg gekomen en hij ging direct op jacht naar goals. Hij mocht al snel aanleggen voor een strafschop, maar mikte helaas op de paal. Vlak daarna haalde hij zijn gram door een afgemeten voorzet van opnieuw Lorenzo binnen te koppen, waarbij hij gedekt werd door Lars van Santen. Kite kreeg ook nog een herkansing in de vorm van een tweede strafschop. De Zilkse verdediging was duidelijk niet gecharmeerd van zijn speelstijl en trakteerde hem op een aantal flinke overtredingen. Ditmaal schoot hij overtuigend in de bovenhoek.
Het slotakkoord was voor Lars van Santen, hij bekroonde een mooie actie met een dito afwerking. Een klinkende overwinning die staat, maar met de kanttekening dat er in de resterende wedstrijden beduidend meer weerstand zal worden geboden. Aanstaande zaterdag treffen we VVSB, een ervaren ploeg waar wel degelijk kansen liggen. Deze twee overwinning hebben voor een broodnodige vertrouwensimpuls gezorgd. Volgende week zal blijken of het genoeg is voor de overwinning. Komt dat zien!

Redactie: Stompwijk’92
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten