Solide overwinning RKAVV

LEIDSCHENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: during the Team Presentation of RKAVV 2023-2024 at Sportpark Kastelenring on September 5, 2023 in Leidschendam, Netherlands (Photo by Hans van der Valk/Orange Pictures)

Het team van Peter Klomp toonde karakter en maakte het verschil na rust. In de eerste helft speelde RKAVV geconcentreerd  tegen een solide thuisploeg zonder dat het veel kansen creëerde. Er was echter wel een moment van billenknijpen toen FC ‘ s-Gravenzande uit het niets een kans kreeg waarbij de bal tegen de paal werd geschoten.

In de tweede helft besliste RKAVV binnen een kwartier de wedstrijd. Dion Hooi stuurde Xavier Akinrinbola diep en na het kappen van de tegenstander werd de bal fantastisch in de kruising geschoten (0-1). RKAVV drukte door en het was topscorer Remco Overdevest die na een pass van Xavier Akinrinbola de tegenstander uitkapte en beheerst de 0-2 binnen schoot. Hierna kreeg FC ‘ s-Gravenzande nog een goede kans, echter Mike ten Kroode maakte een prachtige redding. In de tegenstoot was het Remco Overdevest die Edwin Agyare een prima assist gaf om de 0-3 te maken. Hierna was de wedstrijd gespeeld en gaf RKAVV vrijwel niets meer weg. Na weken van blessureleed maakte Khashayar Saeb zijn eerste minuten van dit seizoen en liet zien dat de trainer nog meer keuzes heeft.

Door deze overwinning nestelt RKAVV zich weer tussen de bovenste plekken na een moeizame periode waarin het te weinig punten pakte. Volgende week komt DSO op bezoek aan de Kastelenring.

Redactie: Do Horta