HVC’10 blijft meedoen om de periodetitel

Dezelfde elf spelers die vorige week Kethel Spaland aftroefden, mochten het tegen Meeuwenplaat weer proberen. De gasten uit Hoogvliet misten ook enkele spelers, maar dat was in het begin niet te merken. Beide ploegen vlogen uit de startblokken alsof ze vanavond vroeg nog Sint-Maarten moesten vieren. Allebei kregen ze in de eerste tien minuten twee kansen, waarvan ze er ook allebei één van benutten.

Bliksemstart
Na een voorzet van Mitchell Bouwhuis tikte Michael van den Bos van dichtbij de terug ketsende bal van doelman Lorenzo van Trijp al na drie minuten binnen, maar in  de achtste minuut  schoof de gevaarlijke spits Niels Versteege al de gelijkmaker achter Kelly Lipman na een paar slordige, defensieve fouten van HVC’10. De 1-1 beloofde veel goed voor het kijkspel..
Het concept van Meeuwenplaat was lange ballen achter de Hoekse defensie te leggen en daar had de  thuisclub in het eerste kwartier veel moeite mee. Vooral Len van Ooijen had het in die fase erg lastig tegen zijn snelle opponent.. Maar van lieverlee kreeg  HVC’10 het concept in de gaten. Daarna kwam het voetbal van de thuisclub wel los.

Doorbraken
Zowel Thomas van der Bogt als Dave Kram gingen op weg naar het Hoogvlietse doel en beide keren greep Lyshon Leona de spelers beet. Scheidsrechter Ruijl vond alleen de tweede keer geel waard, maar evenzo goed had Leona maar een korte wedstrijd gespeeld, eigenlijk moeten spelen. De toegekende vrije trap in de tweede situatie werd door Mitchell Bouwhuis van zeker veertig meter langs de kleine Van Trijp geschoten.(2-1)  Dat mag natuurlijk niet.
Intussen bleef Meeuwenplaat met Versteege en Ackeo Liefden bloedgevaarlijk.
Beide ploegen kregen een enorme kans. Mitchell Bouwhuis knalde in de 39e minuut op de paal en een door de laagstaande zon verraste Michael van den Bos gaf via een terugspeelbal Niels Versteege een grote kans, maar Kelly Lipman redde bekwaam.

Kelly Lipman punten pakker
De doelman van ex-Sparta en ex-Scheveningen -2 maakt een sterke periode mee en de twee achtereenvolgende overwinningen van de Hoekenaren zijn o.a. ook aan hem te danken. Nog rooskleuriger werd de situatie voor HVC’10 toen centrale verdediger Kay van den Bos met een simpele voetbeweging nog voor rust de 3-1 maakte. “Daar hadden we deze week extra op geoefend”, zei een lachende John de Ronde. Het leek ene geruststellende voorsprong voor de thuisclub.

Tactiek na rust
Maar Meeuwenplaat kwam na rust met een verrassing. De disciplinair geschorste Mitchell Ott werd op verzoek van de selectie aan de trainer toch op de bank gezet en ondanks het magere zonnetje stond er ineens een wervelwind op het veld. Zijn directe tegenstander Jorn Groothuizen wist de eerste tien minuten niet waar hij moest kijken en het was Lipman die al na twee minuten de bal van de voeten van de rappe invaller moest plukken. Maar wervelwinden duren doorgaans kort en gaandeweg kreeg ook Groothuizen meer grip op de buitenspeler. John de Ronde had in de rust Len van Ooijen al  verlost van een andere kwelgeest en de van een blessure terugkerende Daniël Storm mocht nu al 45 minuten op een voor hem wat vreemde plaats laten zien wat HVC’10 de laatste anderhalf jaar heeft moeten missen.

Meeuwenplaat geeft ruimte weg
Er stond voor de gasten niets anders op het programma dan voluit te gaan aanvallen, maar ze moesten daardoor veel ruimte weggeven. Daarvan had HVC’10 beter  gebruik moeten maken. Dave Kram en Mitchell Bouwhuis kregen enorme kansen die echter niet benut werden. Maar het werd daardoor ook wel weer een aantrekkelijke wedstrijd om aan te kijken.

De Ronde deed voor velen een merkwaardige zet door de stevige invaller Beau van der Toorn in de spits te zetten. Daar moest hij het de verdediging uit Hoogvliet lastig maken en dat ging hem niet eens slecht af. Naarmate de tijd verstreek en het aantal invallers aan beide kanten steeg, werd de wedstrijd die voor de rust een goed derdeklas-niveau aantikte, slordiger. Dat leidde  in de slotfase zelfs tot twee enorme kansen voor Meeuwenplaat, allebei voor Niels Versteege. Maar Lipman bleef in de 83e en 87e minuut fier met handen en voeten  overeind en hij o.a. pakte dus de punten voor de thuisclub.

Complimenten voor de sfeer
Hoewel de belangen voor beide teams groot waren, was er sprake van een prima sfeer op het veld. De spelers toonden respect voor elkaar en het aantal stevige overtredingen waren op één hand te tellen. De Haagse scheidsrechter Henk Ruijl had een prettige middag en hoefde verder ook geen kaart meer uit zijn borstzak te toveren.
HVC’10 blijft door de overwinning  meedoen om de eerste periodetitel en hoopt nog op een nederlaag van Excelsior’20. Zelf moet het dan nog wel winnen in de streekderby tegen Naaldwijk. Het doelsaldo van HVC’10 is het beste uit 3 D.