Ronald Paats: Loosduinen heeft alle gebeurtenissen achter zich gelaten en is er klaar voor

Ronald,
Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het prima. We hebben een heerlijke vakantie gehad en ik heb weer veel zin in het nieuwe voetbalseizoen.

Ben je tevreden over de voorbereiding?
Wij zijn nu 5 weken bezig en ik ben erg tevreden hoe wij als selectie bezig zijn. De groep is erg leergierig en werkt hard op de trainingen. De eerste weken heb ik gebruikt om veel spelers te zien en om een begin te maken in de speelwijze die wij voor ogen hebben voor aankomend seizoen.

Loosduinen had vorig seizoen een heel roerig seizoen dat uiteindelijke leidde tot degradatie. Zie jij nog sporen van dat seizoen?
Ik zie geen sporen van een roerig seizoen en ik houd mij er ook niet mee bezig als ze er wel zouden zijn. Waar ik invloed op heb is alleen maar het heden en daar steek ik alle energie in. Daar hebben wij ook met de begeleiding en spelersgroep over gesproken dat terugkijken geen zin heeft. Ik zie alleen maar veel positieve mensen in de vereniging en in de begeleiding die alles keurig regelen rondom de selectie (o.a. kleding , buitenlands trainingskamp) en die het beste met Loosduinen voor hebben.

De 4e klasse is weer loodzwaar, als je de poule bekijkt waar jullie in zitten, zie je dan uitgesproken favorieten?
De 4e klasse is dit jaar een erg leuke poule met bijna wekelijks leuke wedstrijden. Een uitgesproken favoriet zie ik niet direct. Ik denk ook dat het niveau erg dicht bij elkaar zal liggen. Rond februari/maart weten we pas echt wie het uit gaan maken in deze competitie, je moet teams ook de tijd geven om te ontwikkelen.  

Wat zijn jullie doelstellingen?
Ik heb de opdracht gekregen om aan een nieuw elftal te bouwen bij Loosduinen. Dus we moeten realistisch zijn in onze doelstellingen. Ik ga dit jaar dus niet roepen dat we een prijs moeten winnen, maar als je in de positie komt moeten we het ook niet nalaten. Belangrijk is dat we elke week de wedstrijd goed analyseren en dat we in combinatie met de trainingen beter en beter gaan worden. Als we de stappen blijven zetten zoals we nu bezig zijn dan gaat dat zeker goed komen.

Ben je tevreden over de transferperiode?
Er zijn een aantal selectiespelers lager gaan voetballen bij Loosduinen. Verder is de transferperiode rustig verlopen voor Loosduinen. Wij hebben er niemand bij en gaan het doen met een selectie van 46 spelers die allemaal al jaren bij Loosduinen spelen. Dus spelers die de club goed kennen en het erg naar hun zin hebben bij de club.

De bekercompetitie komt er aan, zie je dit als een verlengde voorbereiding of is het de echte start van het seizoen?
De bekercompetitie zie ik dit jaar als een verlengde voorbereiding. Dat komt omdat ik nieuw bij de club ben en omdat we nog meer tijd nodig hebben voor onze speelwijze. Als we de komende bekerwedstijden conditioneel en fysiek nog wat stappen voorwaarts maken zijn wij klaar voor de competitiestart.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten