Arie van der Padt: De betrokkenheid bij TAC’90 is hartverwarmend en dat maakt dat ik het prima naar mijn zin heb

Arie, hoe gaat het met je?

Met mij persoonlijk gaat het goed. Na een heerlijke vakantie zijn we alweer een aantal weken aan het trainen en hebben we inmiddels ook de eerste oefenwedstrijden gespeeld.

Hoe bevallen de eerste weken bij TAC’90?

De eerste weken bevallen goed. Er zijn veel mensen erg betrokken bij zowel de gehele club als bij het eerste elftal. Fijne mensen om mee te werken en die ook allemaal meer dan hun best doen om er met elkaar wat moois van te maken maar ook plezier te hebben. Met Radjesh Maikoe, belast met voetbaltechnische zaken, heb ik vanaf februari zo`n beetje elke dag contact. Met de overige stafleden is er ook veel vuldig contact. Maar ook met andere vrijwilligers die er zijn is er contact over zaken waar zij verantwoordelijk voor zijn. 

Ben je tevreden over de voorbereiding?

Aan het begin van de voorbereiding was ik erg tevreden. Nog niet iedereen was aanwezig maar we konden wel goed trainen en een aantal goede oefenwedstrijden spelen. Tegen tweede divisionist  Scheveningen (na 3 trainingen) hebben we een prima wedstrijd laten zien. Wel was duidelijk dat Scheveningen verder was dan wij.

Daarna hebben we tegen vierde divisionist Zwaluwen Vlaardingen na een matige eerste helft een betere tweede helft gespeeld wat resulteerde in een 2-2 gelijk spel. Daarna hebben we op het Duno-toernooi tegen BVCB gespeeld waarin we goed begonnen, het even lieten afweten maar daarna weer goed opgepakt om zo tot een 3-2 overwinning te komen. In de tweede wedstrijd op het toernooi speelden we tegen Nootdorp. In de eerste helft waren de grote kansen voor ons maar helaas scoorden we niet. Nootdorp scoorde kort voor rust de 1-0. Toen gingen de koppies even hangen en werd het voor rust zelfs nog 2-0. na de rust kwamen we wederom goed voor de dag en binnen 6 minuten stond het 2-2. Het was wachten op de 2-3 voor ons.

Helaas maakten wij een foutje en werd het 3-2 voor Nootdorp waarna wij weer veerkracht toonden door de 3-3 te maken. Waar het ook bij bleef.  In de periode na deze wedstrijd kregen wij te maken met zieken en blessures. Op het programma stond de wedstrijd tegen vierde divisionist Westlandia. In die wedstrijd mistte ik 5 verdedigers.

Achterin had ik middenvelders staan, op het middenveld aanvallers. In het team stonden ook een aantal spelers uit o23. In de wedstrijd konden wij geen vuist maken en was Westlandia duidelijk een maatje te groot, 6-0. Zij hebben overigens weer een goed team bij elkaar weten te brengen. Door alle omstandigheden hebben we de oefenwedstrijd van vorige week zelfs uit het programma moeten halen. Dat wil je natuurlijk niet maar we konden echt niet anders. Al met al is de voorbereiding tot nu toe niet vlekkeloos. Wel moet gezegd worden dat als we op het trainingsveld bezig zijn de gretigheid er wel meer dan goed in zit. 

Het was best rustig tijdens de transferperiode, ben je tevreden over de mutaties?

Er zijn wat jongen spelers met potentie bij gekomen. Die hebben bij hun andere club op behoorlijk niveau gespeeld. Daarnaast hebben we er een keeper bij gekregen die meer dan genoeg ervaring heeft op dit niveau. We hadden een extra keeper nodig na het vertrek van één van de andere keepers. Daarnaast is er een speler naar elders vertrokken die ik er wel heel graag bij had willen houden. Al met al niet ontevreden maar we moeten echt zien hoe het is als iedereen strak fit is.

De 1e klasse is een compleet andere klasse dan voorgaande jaren, veel onbekende ploegen. Zie jij alsnog favorieten in deze klasse?

Er zijn zeker veel onbekende ploegen. Een aantal ploegen ken ik wel van afgelopen seizoen ken ik wel omdat die bij mijn vorige club, DHC, in de competitie zaten. Dit zijn Dosko, Sarto, SC `t Zand en Boshuizen. Wel moet gezegd worden dat Boshuizen een flinke metamorfose heeft ondergaan.

Het is moeilijk te zeggen of er favorieten zijn. van de 13 ploegen die we treffen hebben er 8 nacompetitie voor promotie gespeeld, heeft 1 ploeg dat op 1 punt na niet gered. Zijn er 3 ploegen, waarvan 2 kampioen, uit de tweede klasse gepromoveerd en is er 1 ploeg die op plek 8 is geëindigd.

Het lijkt er dus op dat de KNVB er een moordenaars poule/poule des doods van heeft gemaakt.

De bekercompetitie komt er aan, zie je dit als de echte start van het seizoen of als een verlenging van de voorbereiding?

Op dit moment zien we de bekerwedstrijden zeker als een verlenging van de voorbereiding. Zoals gezegd kampen we met zieken en blessures. Als TAC`90 in de hoofdklasse (nu vierde divisie) was gebleven hadden we afgelopen weekend al moeten beginnen. Ik had dan geen waardig elftal op kunnen stellen. Ook voor komend weekend wordt het weer puzzelen om. We kunnen een elftal neerzetten maar moeten ook kijken naar de belasting/belastbaarheid van een aantal spelers. Kan dus goed zijn dat we spelers bewust maar één helft of max een uur laten spelen.

Na een flink aantal jaren Mario Koswal is het nu Arie van der Padt, wat zijn voor de groep de 3 belangrijkste verschillen?

Wat de belangrijkste verschillen zijn tussen mij en Mario is niet aan mij. Elke trainer is anders en heeft zijn manier van werken. Ik praat ook niet met de spelers over wat er verschillend is tussen ons.  Mario deed het op zijn manier, ik doe het op mijn manier. Mario heeft in de jaren bij TAC`90 prima werk geleverd. Het is voor hem dan ook jammer dat hij na een aantal jaren afgelopen seizoen is gedegradeerd met TAC`90. Iedereen heeft hem een leuker afscheid gegund. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten