september 27, 2022

RKAVV veel te sterk voor Alphense Boys. Nick Gardenier (16) en Max Beune (20) maken debuut

Links Max Beune, rechts Nick Gardenier

RKAVV bekert verder na overtuigende zege op Alphense Boys
RKAVV heeft zichzelf verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de KNVB Beker. Op eigen veld rekende het overtuigend af met competitiegenoot Alphense Boys.

De ploeg waar het negen dagen eerder nog 2-1 van verloor. Bij RKAVV maakte de pas zestienjarige aanvoerder van de JO19-1 Nick Gardenier zijn debuut. Ook Max Beune kwam voor het eerst binnen de lijnen van het Leidschendamse vlaggenschip. Khashayar Saeb maakte zijn basisdebuut.

Zo blonk RKAVV opnieuw uit in het doorstromen van zijn eigen jeugd.

RKAVV kende een stroeve start. De gasten uit Alphen Aan Den Rijn kwamen een stuk scherper voor de dag dan de Leidschendammers. Binnen drie minuten had Lennart Mahn de bezoekers al aan een voorsprong kunnen helpen nadat hij plotseling vogelvrij voor doelman Mike Ten Kroode verscheen. Tristan Croes wist met een perfecte tackle een inzet van Mahn te voorkomen. RKAVV bleek niet wakker geschud want nog geen drie minuten later moest Ten Kroode alsnog aan de bak. Andre Daling kon van dichtbij een inzet lossen, maar Ten Kroode bracht knap redding. Na tien minuten noteerde Alphense Boys ook al een derde mogelijkheid nadat een hard schot van Sami Haouam voorlang vloog. 

Na ruim een kwartier kroop RKAVV uit zijn schulp en daarmee ging de Alphense storm liggen. Het startschot voor een sterke fase van RKAVV kwam na een mooie steekpass van Ayoub Boukhari. De behendige aanvaller zette daarmee Remco Overdevest voor het doel, maar de inzet van Overdevest kon van de doellijn gehaald worden. Slechts twee minuten later was het alsnog raak voor RKAVV. Mike van Toor zette zijn hoofd succesvol tegen een voorzet van Ayoub Boukhari: 1-0. RKAVV was los en al snel verdubbelde het de marge. Opnieuw deed Ayoub Boukhari het voorbereidende werk en ditmaal was Remco Overdevest het eindstation. Hij mikte de bal in de verre hoek: 2-0. 


Ook na rust was RKAVV beduidend beter dan Alphense Boys. De ingevallen Yani Bouras kreeg al snel na de pauze twee uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Eerst zag hij, na een scherpe voorzet van Jeremy van Lochem, zijn schot via doelman Furtak op de paal belanden. Niet veel later bracht dezelfde goalie op knappe manier redding nadat Bouras een voorzet van Hayden Bergen promoveerde tot een schot. De spits kreeg na ruim een uur spelen alsnog zijn beloning nadat zijn derde inzet wel tegen de touwen belandde: 3-0. Twee minuten later was Bouras ook verantwoordelijk voor de vierde treffer van de avond. Na goed werk van Jubilee Djan en Jeremy van Lochem schoot Yani Bouras de 4-0 binnen. 


Het werd een feestelijke avond voor RKAVV dat flink wat zelfvertrouwen aan het tanken was. In de hoofdklasse staat Alphense Boys boven RKAVV en slechts anderhalve week geleden ging de ploeg van Maurizio Ceccucci nog onderuit in Alphen Aan Den Rijn.

Met nog een klein kwartier op de klok kwam de zestienjarige Nick Gardenier binnen de lijnen. De aanvoerder van de JO19-1 doorliep de hele jeugdopleiding van RKAVV en trainde eerder al mee bij het eerste elftal van de Leidschendammers.

Een mooie beloning voor de talentvolle middenvelder, waar RKAVV hoogstwaarschijnlijk nog veel plezier aan gaat beleven. In de slotfase kwam ook Max Beune binnen de lijnen. Hij verving Remco Overdevest en werd daarmee de volgende zelfopgeleide speler die het eerste elftal van RKAVV haalt.

Al met al een prachtige avond voor de Leidschendamse brigade. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten