september 27, 2022

Houtwijk komt goed weg tegen een sterk voor de dag komend MSV `71

Dennis Heemskerk schiet Houtwijk naar overwinning

Als je slechte wedstrijden ook nog gaat winnen, kan je kampioen worden. !

Het duel, dat Houtwijk op een ander sportveld moest spelen vanwege een defecte lichtinstallatie op het eigen complex, was er een in een troosteloze ambiance. Tegen naaste concurrent MSV `71 uit Maassluis moest de ploeg van Richard Douw de goede wedstrijd van het afgelopen weekend een vervolg geven. MSV ’71 heeft een ploeg die in goeden doen van iedereen kan winnen. Overigens de gastvrijheid van SVH was natuurlijk top. Het bestuur spelers en begeleiding van Houtwijk wil het SVH bestuur dan ook bedanken voor de aangeboden gast vrijheid, en de ontvangst. Het was top geregeld door Danny Dijkstra van SVH, een goeie vrijwilliger voor hun club.

Wedstrijdverloop

Houtwijk en MSV’71 begonnen matig aan de wedstrijd. Het eerste kwartier  was het aftasten voor de mannen van Douw en Lamens maar ook voor MSV’71. Waar lagen bij beide ploegen de zwakke plekken.  Houtwijk en MSV’71 kwamen beide in dat eerste kwartier niet tot een fatsoenlijke aanval. Het zoeken naar de zwakke plekken bij de tegenstander leverde een saai begin op. In zijn glorie tijd zou komiek Toon Hermans gezegd  hebben, het was gewoon “ Een openingsfase van niks “

Na het eerste rommelige kwartier kwam MSV’71  dicht bij de goal van de Houtwijk keeper. Tot aan de 30e minuut was er op deze waterkoude avond nog geen hoogte punt te zien geweest. De eerste echte kans was voor de gasten. Een 100 % kans nog wel voor de rechtsbuiten van MSV’71 Joel Meinkens. Hij ging via de rechterkant zo snel er van door dat de links back van Houtwijk, bij het aanzetten als eerste uit viel met een hamstring blessure.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag waar in Houtwijk zich als een kampioensteam etaleerde had zijn tol geëist. Bij het wielrennen noemen ze dat meestal, het zat in de benen. Het voetballende gedeelte was deze avond twee klassen minder dan afgelopen weekend. Wij hebben een teleurstellende 1e helft gezien , waar bij wel de aantekening dat in die helft de recht back van Houtwijk Hicham Ouarous de beste man van het veld was, met zijn inzet, slidings en onderscheppingen was hij wel bij de les.

Tweede helft

Harde noten zullen er in de rust gekraakt zijn door de hoofd trainer Richard Douw. Het spel  was slordig en Houtwijk onwaardig  en zij hielpen daarmee eigenlijk MSV steeds beter in het zadel. MSV’71 rook haar kans de tegenstander pijn te doen en daarmee de strijd om de 1e periode volledig op zijn kop te zetten.

Vrij snel maakte na de rust Houtwijk een buitenspel goal. De drang om druk naar voren te zetten dat liet de Houtwijk ploeg nu wel zien. De wedstrijd werd ook leuker.

Passes kwamen beter aan, de korstte weg naar het doel van de tegenstander werd steeds sneller opgezocht. Kort na rust een tweede tegenvaller, de niet geheel onbelangrijke aanvoerder van Houtwijk Kadir Narsen viel uit, met ook een hamstring blessure. Een volgende domper voor de ploeg die juist de afgelopen week spelers van een blessure zag terugkomen.

Doordat Houtwijk meer naar voren speelde kon MSV’71 met snelle uitvallen en goed combinatie het Houtwijk nog lastiger maken. MSV’71 ging vol voor de winst en kwam steeds beter in de wedstrijd. Houtwijk leek een klein beetje met de handrem er op te spelen uit angst voor de snelle aanvallen van de tegenstander. .

Houtwijk kreeg kansen, de gevaarlijke Lorenzo Scheffer nam tot 2 maal de bal hard op zijn slof en schoot op het MSV’71 doel,  de schoten werden uiteindelijk geblokt door de prima verdedigers van de gasten.

Inmiddels was de fase aangebroken dat het eerste doelpunt ook het beslissende zou zijn. Ondanks de belangen was het een zeer sportieve wedstrijd op deze koude doordeweekse avond waarin scheidsrechter Ed Pieterman de controle had.

Hij leidde de wedstrijd soeverein met een dosis humor waardoor er nooit spanning op de wedstrijd kwam te staan.

“Bij mij loopt het nooit uit de hand”, zei: Ed na afloop.”Een wedstrijd aanvoelen, het spel laten lopen als het kan ingrijpen als het moet, leer je niet altijd op de  scheidsrechter cursus. Het is een leer proces, je heb het in je vingers of je heb het niet.”

Wat wij al aangaven, Houtwijk kwam beter in de wedstrijd, kreeg het betere van het spel weer in eigen handen, in vergelijking met voor de rust. Maar het was niet effectief genoeg om MSV’71 op de knieën te krijgen.

 Het duurde tot de 83e minuut toen de tot dan toe prima keepende MSV ‘71 keeper de bal  even los liet en spits Dennis Heemskerk de kans op een doelpunt gunde. Heemskerk verzilverde dit Sinterklaas cadeautje snel liet het net bollen. Trainers en spelers van Houtwijk waren dolblij. Na 6 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde.

Houtwijk had het geluk van de koploper mee genomen naar dit voormalige KMD complex en pakte toch nog 3 punten mee naar huis. Als je een slechte wedstrijd ook weet te winnen, dan zou je ook zo maar kampioen kunnen worden. Maar elke wedstrijd is anders, iedere tegenstander wil nu van je winnen,  scherp beginnen, dat  moet van af heden het hoofd thema zijn.

Tekst: Peter Grootscholten

Foto’s Elaine Verbaan Mulder


Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten