Pijnlijke nederlaag Blauw-Zwart

De Wassenaarders hebben sinds enige weken te kampen met kwaliteitsproblemen. Mede door het wegvallen van een vijftal spelbepalende spelers is de formatie van trainer Alan Campfens afgezakt naar een middelmatige 3e klasse.

In de wedstrijd uit tegen VVSB in Noordwijkerhout werd het spel met veel inzet verbloemd. VVSB een gelijkwaardige tegenstander die in de 8e minuut, na veel geklungel in de achterste linie voor het doel van de Wassenaarse doelman noodlottig werd. Ook de doelman ging in het geklungel mee en kon de bal niet onder controle krijgen. VVSB maakte hiervan dankbaar gebruik en scoorde de 1-0. Het enige gevaar bij Blauw Zwart kwam vanaf de linkervleugel waar Illiass Assabban bij vlagen ongrijpbaar was en hij in deze wedstrijd de enige die boven zijn niveau haalde.  Helaas werd deze parel op de linkervleugel bij regelmaat onder de kunstgras getorpedeerd. Zonder enige bestraffing konden zijn tegenstanders hem bij regelmaat stevig aanpakken. Het leek erop dat de arbiter zijn kaarten had achtergelaten in zijn kleedkamer. Welgeteld kreeg Assabban zes aanslagen te verwerken. Blauw Zwart kwam toch nog met 2 doelrijpe kansen om de score gelijk te trekken. Bas Hendriksen kopte vanuit een voorzet van Assabban de bal voor het doel in. Via een tegenstander bleef de bal in het veld en zagen de meegereisde supporters de bal niet in het doel verdwijnen niet in het doel verdwijnen. Ook Mathijs de Raad was dicht bij een score. Op het moment van scoren vloog er nog een tegenstander met een kamikazeactie tussen de bal en doel. Na een gematigde eerste helft gingen beide teams met een 1-0 stand aan de thee.

Blauwen zakken weg

De tweede helft zakten de Wassenaarders volledig door het ijs. Ballen werden niet goed aangespeeld, veel ruimte weggegeven, nauwelijks communicatie tussen de linies, middenveld vaak overgeslagen, de bal voorin niet vastgehouden. Het gemis van een regisseur was groot. Te snel, in de 49e minuut kreeg VVSB wederom een cadeautje – ruimte op het middenveld weggegeven – en zette de Blauwen op een 2-0 achterstand. Het enige wapenfeit was in de 60e minuut een vrije trap vanaf 30 meter van Ilias’ Assabban. Zijn inzet spatte via de deklat het veld weer in. De Blauwen waren niet bij machten om het spel over te nemen en zakten volledig weg. Hierdoor kregen de Noordwijkerhouters vleugels en speelden in de laatste 20 minuten de Wassenaarders naar een verdiende, doch geflatteerde 5-0 nederlaag. Irritant was dat de leidsman, die bij vele aanslagen op enkels en scheenbenen zijn kaarten op zak hield echter bij een lichte overtreding, met het lichaam je tegenstander opduwen, toch nog een gele kaart voor de dag toverde en een Blauw Zwart speler op geel trakteerde. Na deze kaart bleek hij de smaak te pakken te hebben en trok bij een overtreding waarvan er in deze wedstrijd wel 20 tot dertig waren gemaakt, nu terecht een gele kaart. Een vrij inconsequent kaartgedrag.

NACOMPETITIE

Voor Blauw Zwart komen nog 2 lastige wedstrijden. Aanstaande zaterdag Sporting Leiden uit, die nog voor iedere grasspriet moeten gaan om niet rechtstreeks te degraderen en de week daaropvolgend FC Oegstgeest, die nog niet vrij zijn voor P/D – promotie/degradatiewedstrijden – te spelen. Hierna zal Blauw Zwart – als kampioen van de 2e periode – promotiewedstrijden moeten spelen voor een plaats in de felbegeerde 2e klasse.

Trainer Alan Campfens staat haast voor de onmogelijke taak om met de huidige selectie, afwezigheid van zeker 4 spelbepalende spelers, de nacompetitie in te gaan. Duidelijk is dat het team voorlopig zonder de weggevallen spelers op een minder niveau acteert. Desondanks zal met het vinden van de juiste tactiek en vooral ook instelling het beoogde eindresultaat behaald kunnen worden. Veel succes!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher