PGS/Vogel wint van HMSH door goede tweede helft

De afgelopen weken had PGS last van een heleboel afwezigen. Deze week slonk de afwezigenlijst met de terugkeer van Djamel Boerstra, Yaroslav Aleksevych en Mo Lamsellak. Hierdoor kreeg trainer Vita Lorente wat meer mogelijkheden om te wisselen. Na de terechte nederlaag tegen Duindorp en de ongelukkige nederlaag tegen Full Speed, was het van belang weer een keer punten te gaan pakken. Er werd afgetrapt op het kunstgrasveld, omdat het hoofdveld onbespeelbaar bleek.

HMSH begon de wedstrijd sterk. Alle spelers waren goed en comfortabel aan de bal. Bij vlagen legde ze hele mooie aanvallen op de mat. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. PGS moest het de eerste helft vooral hebben van omschakel momenten. Hieruit kwamen wel kleine mogelijkheden, maar voor beide ploegen was het natte, gladde kunstgrasveld de grootste tegenstander.

De tweede helft zette PGS een aantal dingen om. Een andere formatie bracht gelijk een beter PGS. PGS nog de overhand en dit resulteerde gelijk in kansen. Een schot van Danny Plugge werd mooi gered door de keeper en een kopbal van Mario van Duinen vloog vlak voorlangs. Tot plotseling HMSH met een snelle omschakeling de 0-1 op het bord kon zetten. Waar je die misschien eerder de eerste helft had verwacht, viel die tegen het spelbeeld in de tweede helft.

PGS had wel vertrouwen van het eerste kwartier in de tweede helft gekregen en rook nog steeds kansen. Ongeveer tien minuten voor tijd viel dan uiteindelijk toch wel de verdiende gelijkmaker. Mo Lamsellak met een mooie actie van de rechterkant kon met zijn linkerbeen uithalen. De keeper kon de bal niet klemmen en Danny Plugge was alert om de bal langs de keeper te krijgen.

Beide ploegen hadden nog wel de hoop op meer, maar de defensie stond zaterdagmiddag fantastisch. Misschien worden ze te weinig genoemd, maar Dion Spiessens, Patrick Zandvliet, Darryl Jodhabier en Yaroslav Aleksevych speelde een geweldige pot. HMSH drong nog wat aan en bleef gevaarlijk, maar zijn in de omschakeling te kloppen. Zo viel dan ook uiteindelijk de bevrijdende 2-1. PGS verovert de bal op de eigen zestien, en kan via uiteindelijk Sharad Ramautar diepte zoeken richting de ingevallen Jesse Lutke Schipholt. Eén op één met de keeper faalde hij niet en zette hij de eindstand op het scorebord. Een bevrijdende overwinning voor mannen van de jarige Vita Lorente. Volgende week wacht DWO uit.