PGS/Vogel wint fysiek en hard duel van Quintus

De eerste wedstrijd tussen PGS en Quintus eindigde op Ockenburgh in een 2-0 overwinning voor PGS. Met nog 8 wedstrijden te spelen moest ook deze wedstrijd gewonnen worden om het ultieme doel te behalen. Makkelijk zou het in ieder geval niet worden. Quintus is altijd een lastige tegenstander die de duels niet schuwt.

Het eerste half uur was dan ook niet om aan te zien. Door de wind die over het nieuwe kunstgrasveld raasde en de regen die daarbij kwam kijken, maakte het een slordige pot. Veel ballen belanden over de zijlijn of achterlijn, waardoor aan beide kanten grote kansen uitbleven. Na een half uur had PGS hier wel een ritme in kunnen vinden. De bal bleef wat langer in de ploeg en zo kregen ze wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde zich in de 35e minuut tot de 0-1. Een voorzet van Daryl Jodhabier kon niet goed worden weggewerkt door de linksback van Quintus. Stanislav Skybitskyi pakte dit cadeautje vakkundig uit door de keeper te omspelen en de bal tot doelpunt te verwerken.

Verder kwam PGS in de eerste helft eigenlijk niet in de problemen en gaf het geen kans weg. Wel werd het soms al wat onvriendelijk. Harde duels werden uitgevochten, waar de duidelijkheid van de scheidsrechter een beetje ontbrak. Er ontstond een grijs gebied, waar bij de ene overtreding gelijk geel was en bij een op het oog zwaardere overtreding doorgespeeld kon worden. Zaak voor beide ploegen om hier een weg in te vinden en niet het hoofd te verliezen. Des te lekkerder was het dat vlak voor rust de 2-0 viel. Danny Plugge kon een vrije trap van een meter of 20 over de muur heen in de korte hoek krullen. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Het was voor PGS zaak om deze wedstrijd na rust goed uit te spelen en het koppie erbij te houden. Quintus ging wat hoger druk zetten na rust en PGS moest wat eerder de lange bal gaan zoeken. Helaas ging ook het fysieke spel door. Een kwartier na rust werd Glenn Plum aan de linkerkant van het veld flink toegetakeld. De scheidsrechter gaf een vrije trap voor PGS, maar de rechtsback van Quintus trapte nog even na. Uit reactie doet Glenn hetzelfde en pakte de jongen bij het shirt. Dit resulteerde in een rode kaart voor PGS en zonder kaart voor Quintus. Dit voelde als onrecht, maar hier moest het maar mee gedaan worden. Met tien man moest PGS nog een half uur een 2-0 voorsprong verdedigen. Maar een team is PGS altijd gebleken en de jongens gaan allemaal voor elkaar door het vuur. Quintus zette een mannetje extra erbij in de spits en ging wat sneller de bal erin pompen.

Een kwartier voor tijd slingerde Quintus de bal de zestien weer in. Keeper Vlad Brytkovskyy kwam uit een sprong hoog om de bal weg te boksen. Dit lukte hem, maar terwijl hij in de lucht is loopt de spits van Quintus tegen Vlad op. Vlad draaide 180 graden en belandde op zijn nek. Normaal een moment om af te fluiten voor een overtreding of in ieder geval voor de veiligheid van de keeper die ernstig geblesseerd raakte. Niks was minder waar, Quintus mocht vanuit de weg gebokste bal de aanval afmaken en de 1-2 maken. Tot grote verbazing van iedereen bij PGS (en sommige Quintus aanhang). Uiteindelijk is Vlad met een brancard van het veld gedragen en is de ambulance gebeld. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Het spel had inmiddels na de goal wel een minuut of 10 stilgelegen.

Met nog 15 minuten te spelen en een 1-2 voorsprong was het nog alle hens aan dek. Quintus bleef drukken en versierde een vrije trap rond de zestien. Verderop op het veld kregen een speler van PGS en Quintus het mondeling met elkaar aan de stok. De speler van Quintus ging over op een stevige duw, wat de scheids zag, en niet hij optrad. Inmiddels had Quintus nog geen kaart gehad. De scheidsrechter vond dit het moment om de wedstrijd tijdelijk te staken. Niemand vond dat dit nodig was, maar de scheidsrechter moest even tot zichzelf komen. Naar eigen zeggen vond hij dat hij er niet lekker inzat en hij veel fouten maakte. Na een klein kwartier konden beide ploegen weer het veld op om de laatste dertien minuten uit te spelen. In die laatste dertien minuten kreeg PGS misschien nog wel de meeste kansen, want echt gevaarlijk kon Quintus niet meer worden. Voor PGS waren dan ook de drie punten het enige wat telde. Klein smetje was nog dat verzorger van PGS ook achterover geduwd werd, door een speler op de bank van Quintus, nadat hij het veld in was gekomen. Waar overigens geen kaart voor gegeven werd.

Een lelijk potje die juist een mooie strijd had op kunnen leveren als er wat korter en consequent gefloten was. Volgende week komt HPSV naar sportpark Ockenburgh. Weer 1 van de nog 7 finales.