Berkel vrouwen wint en loopt uit op Klarenbeek

Rond 11.00 uur vertrokken speelsters en staf met de nieuwe bus van Cor Labots richting het verre Stiens voor de ontmoeting tegen de plaatselijke nummer negen uit de hoofdklasse. Na een perfecte busreis en even gewandeld te hebben volgde de teambespreking en begon men vervolgens enthousiast aan de warming-up, inmiddels wetende dat concurrent Klarenbeek had gelijkgespeeld.

15.00 uur de aftrap en in de beginfase probeerde de thuisclub Berkel te overrompelen maar diverse corners en schoten op doel waren niet doeltreffend. Na een kwartier spelen de eerste corner voor Berkel waarna het ook vaker bij het Stiens doel kwam en met schoten van onder andere Lindy Hogedoorn en Demi Verlangen voor enig gevaar zorgde. 22e minuut wedstrijd leek de thuisclub op voorsprong te komen maar Bianca Troost redde schitterend en pareerde zo de aanval. Zo ging het een beetje op en neer , de thuisclub probeerde het met schoten op doel en ook Berkel probeerde het op deze manier waarbij ook Alyssa Daal en Isabel van Ommen niet trefzeker waren. Vlak voor rust viel er wel een treffer en het was Amerens Bekkers die de ban brak en Berkel op een verdiende 0-1 voorsprong zette. Dit bleef het tot de rust en zo ging de trots uit Lansingerland met een heerlijk gevoel richting de thee.

Bij de start van de tweede helft het eerste wapenfeit van de thuisclub maar dit leverde niks op. In de 51e minuut was het wel raak , Stiens scoorde de 1-1 , en zo was de spanning dus weer terug. Berkel liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef met goed en gecontroleerd voetbal kansen creëren. Jonna Hulshof en Demi Verlangen zagen hun schoten niet beloond worden maar in de 57e minuut kon er wel massaal gejuicht worden. Een prima voorzet van Jonna Hulshof op Demi Verlangen werd door de aanvoerster prima afgewerkt en dus was daar de 1-2 voorsprong. Hiermee leek Berkel de genadeklap uitgedeeld te hebben want de thuisclub kwam er niet echt meer aan te pas en Berkel kon gecontroleerd verder kansen creëren. Het slotstuk was dan ook voor Berkel dat de overwinning nog meer glans gaf door in de 87e minuut de 1-3 te scoren, het was Alyssa Daal die de treffer voor haar rekening nam.

Een prima overwinning voor speelsters en staf die mede hierdoor een heerlijke terugreis hadden en een lekker feestje vierde in de bus en ‘s avonds in het uitgaansleven. Door de overwinning blijft Berkel uiteraard de trotse koploper in de Hoofdklasse A en slaat een gat van vier punten met nummer twee Klarenbeek.

Komende zaterdag speelt het team wederom een uitwedstrijd en dan is Sporting’70 de tegenstander en de aftrap 15.00 uur.

Redactie: Johan van Aalst