Vanuit DHC oogpunt | Ondertal DHC verliest in slotfase van Sportclub Monster

DHC trad aan de Delftse Brasserskade wederom aan tegen een hooggeplaatste tegenstander, te weten het – samen met VFC Zat-1 – op de tweede plaats staande SC Monster. Recent verloor DHC nipt thuis van nummer 2 VFC met 0-1 en uit van koploper CION met 1-0. En nu wachtte dus alweer een volgende tegenstander uit de top drie. Maar die eerdere resultaten en het vertoonde spel gaven de Delftse supporters hoop.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit het Westland. De groen-zwarten waren kennelijk niet helemaal bij de les, wat onder meer bleek uit het al in de beginminuten oplopen van twee gele kaarten. De eerste daarvan viel na twee minuten voor Youri Thorig. Een kaart met gevolgen, zoals later zou blijken. Het beginoffensief van Monster leidde al na 13 minuten tot een doelpunt. Een voorzet van de rechterkant werd half geblokkeerd door een DHC-er waardoor de bal over doelman Oussama Zayzaoui heen ging en bij de tweede paal door de vrij staande Jesper Warbout fraai en hard kon worden ingekopt: 0-1. Daarna was DHC wel bij de les. De thuisclub kwam geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde in de loop van de tweede helft tot drie grote kansen voor de Bras-bewoners. Een goed schot van Kubilay van Oosten werd door Monster-goalie Willem-Jan Broch uitstekend gekeerd, waarna de rebound van Giovalli Serbony wederom werd gepareerd. Een kopbal van Serbony verdween buiten bereik van Broch over de doellat. Een eveneens goede doelpoging door Uzuell Koempai werd door keeperswerk van Broch geen doelpunt. Maar ook Monster kreeg enkele mogelijkheden, onder meer in de blessuretijd van de eerste helft. Op de rand van het strafschopgebied maakte Youri Thorig een overtreding op een tegenstander, waarvoor hij terecht een gele kaart ontving van de uitstekend leidende scheidsrechter Erik de Winter (Rotterdam). Dat betekende – na die kaart na twee minuten – al de tweede gele kaart voor Thorig en dus rood, waarmee Thorig iets eerder dan de andere spelers de kleedkamer kon opzoeken. DHC kwam hierdoor met nog een halve wedstrijd te gaan in ondertal te staan. De toegekende vrije trap leverde overigens niets op, want Jesper Warbout schoot de bal in de muur.

Na de doelwisseling moest het tiental DHC-ers aanvankelijk wat meer terug, maar al snel bleek men aanvallend diverse keren gevaarlijk genoeg te kunnen zijn. Met voorzetten vanaf de rechterkant van Serbony werd echter te weinig gedaan. Monster werd in overtal nauwelijks gevaarlijk, DHC gaf eigenlijk niets weg. Het gevaarlijkst bleken de hoekschoppen van de Westlanders. Ongeveer halverwege de tweede helft was DHC-invaller Jordan Leite Lopes bijna succesvol met een goed schot, maar doelman Broch bleek attent. Met nog een kwartier te spelen moest aan de andere kant keeper Zayzaoui tweemaal handelend optreden, maar hij deed dit bekwaam, waarmee het nog steeds 0-1 stond. Kort hierna, na 77 minuten spelen, bracht een uitstekende dieptepass vanaf het Delftse middenveld Leite Lopes alleen voor de uitkomende keeper Broch, maar Leite Lopes speelde de bal keurig langs die doelman: 1-1. En dat in een ondertal-situatie met nog slechts dertien minuten te spelen. Een mooie en verrassende uitslag leek nabij. En zelfs nog wat meer leek mogelijk, want een fraai schot van Kubilay van Oosten werd door de Monster-defensie maar net tot hoekschop verwerkt. Na 83 minuten sloeg het noodlot voor de thuisclub echter toe. Een hoekschop werd bij de tweede paal ingekopt door Chiel v/d Bos: 1-2. DHC gooide vervolgens in de slotminuten alles op de aanval, waarna in blessuretijd bij een uitval twee spelers van Monster alleen voor doelman Zayzaoui verschenen en Bink de Brabander makkelijk de 1-3 kon aantekenen.

DHC speelde tegen één van de wat betreft klassering topteams uit deze klasse een qua veldspel zeker acceptabele wedstrijd, met uiteraard verbeterpunten, maar met zelfs in ondertal nog volop kansen op een gelijkspel. Dat het dan toch nog een 1-3 nederlaag werd, daarmee kreeg DHC andermaal te weinig. Door het puntenverlies van VFC staat Monster nu alleen op de tweede plaats. DHC blijft – met nu 12 uit 14 – op de 11e plaats staan. Volgende week speelt DHC uit bij nummer 4 Oliveo, terwijl Monster dan thuis speelt tegen HBSS.

Redactie: Wicher Schreuders