FC Skillz trekt aan het langste eind tegen Wippolder

Zaterdag 24 februari 2024 een mooi affiche op het programma met Skilzz dat het Delftse Wippolder ontving in Wateringen. Beiden ploegen doen bovenin mee in deze spannende eerste klasse en het was Wippolder dat de vorige ronde de periodetitel wist binnen te slepen.

Het waren ook de Delftenaren die een goede eerste helft met wat meer balbezit dan de thuisploeg op het veld lieten zien. Met vier goede kansen voor de gasten en een Skilz dat er bij vlagen ook gevaarlijk uit kwam werd er echter niet gescoord en gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Na de pauze Skilz dat meer aandrong wat al na zeven minuten na rust resulteerde in de openingstreffer. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven en twee keer van richting veranderd. De verdedigers van Wippolder stonden op het verkeerde been en bij de tweede paal kon de 1-0 worden binnen geschoten.

Wippolder ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg enkele halve kansen. Ook Skilz kwam twee keer goed door maar kwam er door kort zitten van de bezoekers niet goed uit. In de 61e minuut lukte het Wippolder wel om vanuit een corner te scoren. De 1-1 werd uit een corner van Ricardo van Heyst door Domenico de Vree binnen geschoten. Beiden ploegen speelden hierna voor de winst, kregen wat kansjes en het spel golfde op en neer. Het was Skilz dat na 75 minuten door een soortgelijke opzet als bij de 1-0 nu opnieuw kon binnen schieten bij de tweede paal. De bal werd te kort weggewerkt en de 2-1 kon op het scorebord gezet worden.

De laatste twintig minuten was het aandringen van Wippolder kant. Trainer Mark Moen bracht extra aanvallers wat meer druk legde op de verdediging van Slillz. Met twee ballen van de lijn en onzorgvuldigheid bij de aanvallers hield de thuisploeg echter goed stand. Waar een gelijkspel gezien het spelbeeld en de krachtsverhoudingen een juiste weergave had geweest was het Skilz dat aan het langste eind trok en de drie punten wist bij te schrijven.

De spanning is om te snijden in deze eerste klasse met de eerste zes ploegen op drie punten afstand van elkaar. Volgende week weer een nieuw hoofdstuk met een aantal aantrekkelijke affiches op het programma.

Redactie: Wippolder