Officieel bericht vanuit besturen Vredenburch en FC Zoetermeer over incident(en) na topper FC Zoetermeer – Vredenburch

Gisteren was een spannende wedstrijd tussen nummer 1 en 2 van de competitie, welke geëindigd is in een gelijkspel 2-2. Vredenburch kreeg in de allerlaatste minuut een penalty mee en heeft deze benut. Al met al natuurlijk een hoop emotie, teleurstelling en blijdschap.

Bij het verlaten van het veld moeten de beide teams door een deur naar binnen waar ook supporters van beide teams naar binnen en buiten moeten. Dit zorgde voor oponthoud en ontstond er tumult. Uiteindelijk wat duw en trekwerk, een van de omstanders had de politie gebeld. Die waren als snel ter plaatse door een Sinterklaas optocht/demonstratie in de buurt. Gelukkig kon de politie net zo snel als ze gekomen waren weer vertrekken.

Vandaag hebben de besturen nog met elkaar gesproken, half december komen we tesamen om de goede punten te bespreken maar ook de verbeter punten. Een voorbeeld van verbeterpunt die Vredenburch meeneemt naar eigen complex is dat we de doorgang voor de spelers vrij(er) moeten houden. Wij hebben op onze club namelijk deels hetzelfde probleem als FC Zoetermeer. Bij ons gaan ook de spelers door het publiek heen als ze naar de kleedkamers moeten. We zullen dit op gepaste momenten af moeten zetten/aan moeten passen zodat er meer vrijheid is.

Bron: Vredenburch-voorzitter Fred Zwaan
Foto: Martin van Oostveen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten