ODB boekt ruime zege op hekkensluiter Semper Altius

ODB voegt zich in het rijtje aan de bovenkant van de middenmoot, dankzij een ruime 4-1 overwinning op hekkensluiter Semper Altius. ODB kwam met 0-1 achter, maar doelpunten van Michael Dirksen, Desley Zwiers, Christiaan Cruz en Lorenzo Verhagen bezorgden de thuisploeg alsnog een ruime 4-1 zege.

ODB staat 9e, met 18 punten uit 14 duels. De Hagenaars hebben één punt in mindering opgelegd gekregen van de KNVB. De achterstand op nummer 6 Erasmus is slechts één punt. Het Rijswijkse Semper Altius kent een zwaar seizoen. Na 14 duels heeft de hekkensluiter nog altijd geen enkel punt. Degradatie naar de 5e klasse lijkt onafwendbaar.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
    Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder

Nagekomen verslag

ODB speelt tegen zichzelf, maar houdt de punten op Sportpark Albarda

Op deze grauwe, maar niet zo koude zaterdag 4 februari stond voor ODB de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Semper Altius op het programma. Vorige week hadden een aantal directe concurrenten van de Albarda-bewoners verrassend punten gepakt en dat maakte vandaag nog belangrijker om te zorgen dat het degradatiespook niet te dichtbij zou komen. Het nog puntloze Semper Altius leek hier de ideale tegenstander dan ook voor te zijn en aan het einde van de middag konden ook drie punten worden bijgeschreven, daar is dan ook wel alles mee gezegd.

Want nee, het was geen hoogstaande wedstrijd. Uw verslaggever is geschrokken ook van het povere Semper Altius, toch een club met een mooie historie en naam. Semper Altius betekent Altijd Hoger, maar het lijkt erop dat de hoogmoed voor de val bij de Rijswijkse club komt aangezien degradatie onafwendbaar lijkt na 14 gespeeld en 14 nederlagen. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat ODB de partij was die het spel moest gaan maken en proberen door de verdediging van Semper door te spelen. Dat dit maar mondjesmaat lukte was voor ODB aan te rekenen, het kan niet worden gezegd dat de hardwerkende Rijswijkers nou zo geweldig verdedigde. Keer op keer werd door ODB een verkeerde beslissing genomen en prompt viel na twintig minuten een lange bal van Semper Altius tussen Dries Hoogerheijde en Bebeto van de Beek in. Beide kwamen er niet uit wat de beste oplossing was en Semper profiteerde maar wat graag en prikte bij de eerste aanwezigheid op de helft van ODB de bal in het netje: 0-1.

Voor ODB en haar hondstrouwe supporters was dit schrikken, maar gelukkig was het Michael Dirksen die drie minuten later vanaf 25 meter de doelman van Semper Altius verschalkte met een lekkere trap in de rechterbovenhoek. Zo kon ODB met de 1-1 stand weer op zoek naar een gaatje, de overwinning was het enige wat telde vandaag. Na een hoop mislukte pogingen viel een minuut voor rust toch de 2-1 gelukkig nog binnen. Dries Hoogerheijde prikte een klutsbal binnen en maakte zo de toch hopelijk wel bevrijdende 2-1.

De tweede helft was helaas hetzelfde laken een pak. De supporters hadden gelukkig een lekker broodje en waarschijnlijk een licht alcoholische versnapering op het terras waardoor het nog redelijk vertoeven was, maar de wedstrijd was niet zaligmakend. Integendeel, ODB kreeg het maar niet voor elkaar om de derde te maken en het positiespel was te voorspelbaar om de hekkensluiter kapot te spelen. Omdat Semper Altius geen kwaliteit in huis had om het de defensie van ODB moeilijk te maken, is de overwinning na de 2-1 geen moment echt in gevaar geweest. Na 80 minuten vond Patrick Demmers het tijd om te gaan wisselen en dat was fijn voor de supporters. De frisse energie van Christian Cruz en Lorenzo Verhagen zorgde ervoor dat ODB er toch nog twee bijprikte, de 3-1 door Christian Cruz, die fris een goede aanval opzette en afronde en de 4-1 door Lorenzo Verhagen, die goed doorzette bij een aanval door het midden.

Zo bleven de punten dus op Sportpark Albarda, maar is het te hopen dat ODB volgende week bij de kraker tegen RAS het goede spel van de wedstrijd tegen Vredenburch weer op de mat kan leggen. Graag zien wij u komende zaterdag 11 februari om 14:30 op Sportpark Albarda voor de terreinderby tegen RAS.