Mazzelstars vrouwen pakt 3 zeer belangrijke punten tegen Middelburg

Vrijdag 10 februari stond de wedstrijd tegen Middelburg op het programma. Door corona, we dachten het wel een beetje gehad te hebben, reisden de Mazzelstars vrouwen met een kleiner team naar Zeeland voor deze zeer belangrijke wedstrijd.

Waarom belangrijk? Vorige week werd het flink verloren van Zwolle. En dat terwijl de twee weken ervoor het super goed ging. Een grote domper die omgezet moest worden naar kracht. En dan in een wedstrijd waar Mazzelstars graag wilde winnen, omdat in de eerste wedstrijd nipt werd verloren in eigen huis in de laatste minuten door twee 10-meter trappen. Dus de ‘vecht’lust om te winnen was er zeker.

Om 21 uur werd er afgetrapt. De jonge en gretige meiden van Middelburg zetten direct het tempo erop. Ze hadden natuurlijk ook gezien dat er vorige week een redelijk groot verlies was geleden door Mazzelstars. Maar Mazzelstars zat er direct kort en fel op. Waar de eerste kansen voor Middelburg waren, kwam Mazzelstars daarna ook met de eerste kansen. Het ging op en neer. Door goed verdedigingswerk en doordat Lindsay Maaskant stond uitstekend te keepen, gingen Mazzelstars met 0-0 de rust in.

Een peptalk van coach René in de kleedkamer. ‘Hou vol meiden’, ‘ga zo door’, ‘het moet lukken om 1 punt of 3 punten mee naar huis te nemen’. Dat heeft hij geweten! Want Mazzelstars vrouwen ging door met wat ze ook in de eerste helft deden. Doorgaan met goed verdedigen. En voor die kansen gaan. Daar was ie dan in de 26ste minuut. Romy Snell kreeg de bal en schoot en door gelukje nog aangeraakt door een tegenstander waardoor hij van richting veranderde en zo het goal in rolde! Wel 1 voordeel voor Romy Snell, het doelpunt is gewoon op haar naam geschreven! Haar eerste doelpunt in de Eredivisie.

En Mazzelstars kreeg nog meer kansen, o.a Iris Cocx die maar net voorlangs schoot. En Ghizlan Abdellaoui die ook maar net miste. Middelburg was ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar kwam niet langs de verdediging en langs keepster Lindsay Maaskant. En gelukkig stond de paal / lat ook nog een keer in de weg. Ze zagen kansen en gingen in de laatste minuten spelen met een keeper erbij. Mazzelstars stond ijzersterk hun viertal plus meespelende keeper te verdedigen. En dit leidde zelfs tot kansen voor o.a Iris Cocx die 2 keer probeerde van afstand de bal in goal te schieten. Dat lukte net niet. Dus daarop dacht Ghizlan Abdellaoui, dan doe ik het wel! En dat zorgde ervoor dat Mazzelstars in de 39ste minuut op een 0-2 voorsprong stond. Het zal toch niet? Ja het zal toch wel…. de laatste minuut tikte tergend langzaam weg met steeds een klok die stilgezet werd (Eredivisie regels). Maar toen het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd klonk, waren de Mazzelstars vrouwen en begeleiding super blij met deze overwinning. 3 punten in de pocket en dat betekent dat Mazzelstars nu 4de staat (tweede seizoenshelft is opgedeeld in 2 poules van 6).

Maar Mazzelstars is er nog niet. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zeemacht op het programma. Zij hebben vrijdag 10 februari gelijkgespeeld tegen Drs. ’t Vijfje (nr 1 poule0 dus zij ruiken ook een kans.