Forum Sport wint eenvoudig bij Nootdorp

De wedstrijden tussen Nootdorp en Forum Sport zijn bijna altijd spectaculair. Veel strijd en vaak spannend tot de laatste minuut. Afgelopen zaterdag was dat niet het geval. Het kaartenfestijn tijdens de wedstrijd DSO – Nootdorp zorgde ervoor dat er liefst 4 basisspelers van Nootdorp als gevolg van een schorsing niet mee konden doen. En dat was bij de selectie van Nootdorp duidelijk zichtbaar. Forum Sport leed vorige week een zure nederlaag tegen Wippolder en wilde deze zaterdag wat recht zetten. En dat ging de Voorburgers goed af.

Met fris, aanvallend voetbal werd Nootdorp vanaf het begin van de wedstrijd onder druk gezet. Jammer dat de aanvoer van de flanken naar de spitsen niet altijd goed verliep. Met de lange Luuk Goedbloed in de punt van de aanval verwacht je hoge ballen. Maar ze kwamen vaak te laag of hard voor het doel. Tot de 26e minuut. Een hard schot van Sven Koppenol kwam via Nootdorp doelman Michael de Leeuw terug in het veld voor de voeten van Luuk Goedbloed die beheerst afrondde. 0-1.

Nootdorp probeerde van alles. De goed spelende Pim Hulst nam hierin het voortouw. Maar de stabiele defensie van Forum Sport gaf geen krimp. Justin van Otterloo (die met de week beter gaat spelen) scoorde voor de rust nog 2 keer. In de 32e minuut werkte hij een afgemeten hoekschop keurig af en tien minuten later nam hij een prima voorzet van Ruben Gyamfi op de wreef. Forum Sport zocht de kleedkamer op met een 3-0 voorsprong.

Na rust opnieuw een oppermachtig Forum Sport dat de wedstrijd dicteerde. Pjer Bom en Sven Koppenol wisten allebei nog te scoren en brachten de stand op 0-5. Trainer Bas Steffens bracht drie wissels in. Edoardo Saurwalt, Enock da Costa en Kai Vols kwamen in het veld voor respectievelijk Pjer Bom, Nychel L’Ami en Luuk Goedbloed. Nootdorp werd in de eindfase nog twee keer gevaarlijk. De paal en een fantastische redding van doelman Bas Tanis voorkwamen een doelpunt.

Een ruime en toch wel eenvoudige overwinning van Forum Sport dat nu op de zesde plek in de rangschikking is terug te vinden met 24 punten uit 15 wedstrijden. Komende zaterdag komen beide ploegen opnieuw tegen elkaar uit. Voor de beker op het sportpark ’t Loo in Voorburg.

Redactie: Jean Nederlof