september 24, 2022

Kevin Jorna stopt na juni 2022 als Hoofd Opleiding Be Fair


Sinds begin 2020 is hij bij de club eindverantwoordelijk voor de naleving van het technisch beleid zoals opgesteld in het jeugdbeleidsplan 2020.

Kevin Jorna: “Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren. De afgelopen periode heb ik voor mijzelf geëvalueerd wat zowel ik als de club kan en wil. De afgelopen 2 jaar heeft de club een grote stap kunnen maken in de technische organisatie en zijn er diverse nieuwe selectietrainers aangesteld. December komt eraan en dan worden de evaluatiegesprekken met de hoofdtrainers weer gevoerd. Als hiermee wordt verlengd en ik hier wederom kwalitatieve trainers aan toevoeg, dan wil ik het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en gaan we dus een hele nieuwe cyclus aan. Dat geschetste traject voor de volgende stap was voor mij te lang en bovendien liep ik hierin tegen limieten aan. Het is dus een geschikt moment om op een goede manier afscheid te nemen van elkaar.

Ik laat de club dan ook achter met UEFA C geschoolde selectietrainers gecombineerd met trainers van de club die hun strepen hebben verdiend als juniorentrainer dan wel techniek trainer. Alle jeugdselectie teams zijn gegroeid naar hoofdklasse niveau en hierin kunnen de volgende stappen worden gezet.”

Rocco Geers, binnen cvv Be Fair als jeugdvoorzitter verantwoordelijk voor de aanstelling van de Hoofd Jeugd Opleiding: “Enerzijds is het jammer dat onze wegen gaan scheiden. Kevin heeft absoluut heel veel dingen goed gedaan, en dan met name de invulling van ons trainerskorps. Maar ook de organisatie van Intersport Nike Fieldlabs en de cursus Pedagogisch handelen, de samenwerking met 4Skills voetbalschool, alsook het binnenhalen van subsidies. Daarnaast is Kevin een aardige kerel met een goede persoonlijkheid. Er waren echter ook zaken die wij graag anders willen zien en waren er verschillende inzichten over de uitvoering van het jeugdbeleidsplan. Mede daarom heeft het bestuur besloten de samenwerking met Kevin niet te verlengen.”

In Jorna’s periode bij cvv Be Fair heeft hij twee corona periodes meegemaakt.
De club doet nu weer competitief mee op het hoogst mogelijke inschrijfniveau bij alle jeugdselectie teams. Daar mag het trots op zijn. Be Fair kan met recht een sleeping giant genoemd worden aangezien de club gedurende de periode is gegroeid naar over de 1000 leden. Gedurende deze periode is hij een HO-B cursus gestart, verwacht hij dit jaar de UEFA B cursus af te ronden en is hij ook aan zijn 2de jaar bezig als assistent van Patrick Kok bij zondag voetbalvereniging Antibarbari waarmee hij actief strijd om het kampioenschap. Daarnaast zit hij in een coaching traject met twee opleidingen op het gebied van training, coaching en communicatieverbetering. Hiervan heeft hij de NLP Practitioner afgerond en is hij bezig met de NLP Master.

Hoe weet je het allemaal te combineren?
“Dat is een vraag die ik mij soms ook stel. Ernaast werk ik ook voor Footy (+-450 teams in 5v5 t/m 7v7 bedrijven en studenten voetbalcompetities verspreid door heel Nederland) wat inhoud dat ik 2 jaar lang flinke werkweken heb gedraaid van tegen de 80 uur. Gelukkig geeft het mij op de meeste momenten ook veel energie terug. Omdat het beroep als Hoofd Opleiding eigenlijk altijd meer dan de uren vereist die er daadwerkelijk voor staan besef ik mij terdege dat het altijd beter kan. Ik verwacht mijn lopende trajecten dan ook goed af te ronden en ga mij dan focussen op een beperkter aantal uitdagingen. Ik ben dan ook benieuwd wat op mijn pad gaat komen als volgende uitdaging binnen de voetballerij.”

Het bestuur gaat binnen cvv Be Fair de komende periode nadenken over zijn opvolging. De club verwacht de vacature binnenkort officieel open te stellen. Reacties via secretaris@cvvbefair.com

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten