Kansloze nederlaag Scheveningen tegen HHC Hardenberg

Kansloze nederlaag tegen Hardenberg

Scheveningen had niets in te brengen

Nico Mos

Met één punt uit twee wedstrijden verloopt de start van de competitie van Scheveningen in de 2e divisie stroef. Werd tegen Rijnsburg, in de openingswedstrijd, nog een punt gepakt, tegen Hardenberg werd op Houtrust kansloos verloren. Scheveningen creëerde weinig voor het vijandelijke doel. Hardenberg bleek in heel veel opzichten een maatje te groot. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Katwijk.

Tekenend en veelzeggend was het misverstand tussen rechterspits Freek van Eijk en de rechterverdediger Jaimy Brute, na pakweg een half uur spelen. Freek van Eijk was er door en gaf een pass de diepte in, die totaal niet begrepen werd door de mee opgekomen Jaimy Brute. Dit balverlies leverde een messcherpe counter op voor Hardenberg en Matthijs Hardijk dook vrij op voor doelman Maaten. Hij verschalkte de doelman met een hard schot in de korte hoek (0-1). Het belangrijkste wapenfeit van het eerste halfuur. Beide teams hielden elkaar weliswaar in evenwicht, maar Hardenberg combineerden beter, vonden elkaar ook gemakkelijker en gaven niks weg. Toch viel dit doelpunt op een onverwacht moment. Ook tegen Hardenberg, net zoals tegen Rijnsburgse Boys, verliep de opbouw traag bij de thuisclub. De meeste passes gingen eerst naar achteren, omdat er voorin gewoonweg te weinig ruimte was. En verscheen Scheveningen een keer in de frontlinie, dan was de afvallende bal voor bezoekers waardoor er nooit echt druk naar voren kon worden gezet.

Ander vaatje

Wil Scheveningen nog iets van de wedstrijd maken moest er na rust uit een ander vaatje worden getapt. Dat probeerde trainer John Blok door de onzichtbare Freek van Eijk te wisselen voor good old Mehmet Aldogan. Een echte diepe bal werd (pas) gegeven in de 56e minuut door Jari de Jong. Maar Hardenberg stond achterin goed met en excellerende centrale verdediger Serginho Fatima. Na ruim een uur spelen kreeg Scheveningen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze perfect genomen vrije trap van Jari de Jong dwong doelman Nick Borgman tot één van zijn weinige echte reddingen. Al wat restte was een hoekschop die niets opleverde. Zo’n tien minuten voor tijd leek invaller Julian Markvoort Beke te worden vastgehouden. Maar de goed leiden vrouwelijke arbiter,  Shukrula, wuifde dit meteen weg. Direct hierna kreeg Hardenberg een vrije trap links aan de zijlijn.  Ashwin Manuhutu vond het hoofd van de boomlange (invaller) spits, Mike Veenstra, die prima raak kopte in de verre hoek. Wedstrijd gespeeld. Scheveningen was niet meer bij machte openingen te vinden in de zo hechte verdediging van Hardenberg. Volgende week wacht Katwijk uit en is het voor Scheveningen te hopen dat er nog aanvallende versterkingen komen, want nul doelpunten gescoord in 180 minuten is veel zeggend.

Redactie: Nico Mos