Jong ADO vrouwen is Feyenoord de baas

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zetten hun zegereeks vrijdag voort op sportcomplex Varkenoord in Rotterdam. Het team van de trainers Bianca Koppers en Olivier Dijk was Feyenoord met 2-1 de baas.

Verdiend op voorsprong

Na een gevoelige thuisnederlaag tegen de Rotterdammers eerder dit seizoen gaven de Haagse beloften hun tegenstanders dit keer vanaf de aftrap bijna geen ruimte om gevaar te stichten. Door zelf hoog druk te zetten, werd Feyenoord ook belet om op te bouwen. Met lange ballen wist de Haagse defensie wel raad. Zelf zorgde ADO Den Haag voor de nodige dreiging, al leverde dat geen grote kansen op. Bij het naderen van de rust werd topscorer Iris Remmers vrij voor het doel gezet. De Rotterdamse doelvrouw wist in eerste instantie redding te brengen. In de herkansing vond Remmers op onnavolgbare wijze vanaf de achterlijn via de binnenkant van de paal toch het net: 0-1.

Geen weg terug

Met die voorsprong op zak begon ADO Den Haag ook sterk aan de tweede helft. Feyenoord drong wel aan, maar de gasten wisten steeds goed onder de druk uit te spelen. Spits Gina Viehoff bekroonde dat al vlug door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de kruising te jagen: 0-2. Gedwongen door de achterstand ging Feyenoord fanatiek op jacht naar een aansluitingstreffer en koos na verloop van tijd voor alles of niets. Nadat de Haagse muur een indirecte vrije trap op vijf meter van het doel had gekeerd, wist Feyenoord acht minuten voor tijd toch iets terug te doen. In de resterende tijd gaven de solide spelende Hofstedelingen de winst niet meer uit handen.

Engelse week meiden onder 16

In voorbereiding op een toekomst als toppers kwamen de meiden onder 16 in zeven dagen liefst drie keer in actie. Op het vroegere trainingsveld van Sarina Wiegman bij Wilhelmus nam ADO Den Haag het zondag 3 december op tegen de meiden van Excelsior. In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk beter, maar verzuimde dat in de score tot uiting te brengen. Het bleef nu bij één treffer van Fenna van der Net (1-1). Na de thee pakte Excelsior wel twee kadootjes uit: 1-3.

Woensdag kwamen de Haagse meiden sterk voor de dag in een vechtwedstrijd op Houtrust tegen de jongens onder 15 van Skillz. Met doelvrouw Sas Groenewegen als uitblinker maakten zij het hun tegenstanders zo moeilijk mogelijk. Ondanks een voltreffer van Lina Denguir was de zege uiteindelijk voor de gasten: 1-4.

Zaterdag deden de meiden niet veel onder voor de jongens onder 15 van sv Den Hoorn, dat ten slotte met 2-1 zegevierde.

Meiden onder 17 herfstkampioen

Met opnieuw een monsterscore kroonden de meiden onder 17 zich op Houtrust tot herfstkampioen. De vrouwen van DSVP 2 hielden een helft lang stand, maar moesten er  uiteindelijk met 8-1 aan geloven.  Doelpuntenmakers waren Sienna in ’t Veld, Floor Bol (3), Sacha Horsman (2) en Lotte Vermeulen (2).

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol