ADO Den Haag vrouwen blijft steken op gelijkspel bij Feyenoord

De vrouwen van ADO Den Haag gingen zaterdagmiddag op bezoek bij de vrouwen van Feyenoord. Op sportcomplex Varkenoord bleven de vrouwen van ADO Den Haag steken op een 1 – 1 gelijkspel. Bij rust stonden de vrouwen van het trainersduo Stefan Vos en Alex Scholte nog met 0 – 1 voor.

1e Helft

Met de in de basis teruggekeerde Chloé Vande Velde hadden de bezoekers het beste van het spel. De eerste grote kans was voor ADO. Na balverlies bij de thuisploeg kwam spits Lobke Loonen in scoringspositie maar goed ingrijpen van Celainy Obispo (oud-ADO) voorkwam dat de Rotterdammers op achterstand werden gezet. Niet veel later stuitte Vande Velde op de Rotterdamse doelvrouw. In de rebound kopte Manon van Raay in, maar nu bracht de paal redding voor de thuisploeg. Uiteindelijk leverde een vloeiende Haagse combinatie toch de verdiende voorsprong op. Topscorer Loonen (foto) liet doelvrouw Jacintha Weimar van de thuisploeg kansloos: 0 – 1.

In het tweede bedrijf probeerde Feyenoord met een drietal wissels de bordjes te verhangen. De Rotterdammers zochten nu sneller de diepte. De Haagse defensie stond echter pal. Vrijgespeeld door Bo Vonk en Louise van Oosten kwam Van Raay bij een goede mogelijkheid niet tot een schot. Op het uur wist Feyenoord uit het niets wel het doel te vinden: 1-1. De Haagse vrouwen moesten daardoor opnieuw op zoek naar de winst. Na een hoekschop van Nikki IJzerman werd een inzet van Lysanne van der Wal geblokt. Van Raay kon in het Rotterdamse strafschopgebied net niet bij een vrije trap van Daniëlle Noordermeer. In het Haags kwartiertje zetten de bezoekers nog eens aan. Een vrije trap van Noordermeer werd gekeerd door de muur. Uit weer een corner van IJzerman schoot Wiëlle Douma naast. Loonen en Louise van Oosten brachten IJzerman in stelling, maar haar inzet werd gestopt. Twee minuten voor tijd kon invaller Vanessa Susanna vrij op het doel afgaan. Ten koste van een rode kaart wist Justine Brandau een tegentreffer te voorkomen. De vrije trap van Noordermeer eindigde opnieuw in de muur. In blessuretijd was Cato Pijnacker Hordijk nog twee keer dicht bij een goal. Haar kopbal uit een hoekschop van Van Oosten ging naast en een uithaal richting hoek wist Weimar te keren, waardoor beide ploegen met één punt de kleedkamer opzochten.