Houtwijk bindt ook Maasdijk aan de zege kar

De Maasdijk selectie speelde in en tegen Houtwijk met rouwbanden om en er werd voor aanvang een minuut stilte in acht genomen door beide teams, begeleiding en het arbitrale trio, vanwege het overlijden op 54 jarige leeftijd van de moeder van 2 Maasdijk spelers na een tweede hart stilstand. Dit trieste bericht dat vorige week zaterdag plaatsvond trok vanzelfsprekend een wissel op de selectie van Maasdijk. Beide spelers ontbraken in de selectie van Maasdijk 1 op zaterdag 16 april in Houtwijk.

Wedstrijdverloop

Vrij vroeg in de wedstrijd kwam Houtwijk al op voorsprong, eerst schoot een Houtwijk spits de bal via de onderkant van de lat en kwam de bal het veld weer in. Niet veel later was het wel raak. Lorenzo Scheffer schoot een vrije trap, rechtstreeks de goal in achter de Maasdijk doelman 1 – 0.

Daarba brak Sinan Oscal  door maar zijn schot ging naast de goal. Kadir Narsen had een paar weken niet gespeeld vanwege een blessure en  in de begin fase was dat ook duidelijk zichtbaar.“ Het kleinste kanon van de gehele Houtwijk voorhoede “  miste in die begin fase veel, het bal gevoel en spel ritme waarvoor de veel scorende spits bekendheid geniet was er nog niet. Wij vermoeden dat hij zich schaamde  toen hij een opgelegde kans niet alleen over schoot, de bal ging zelfs over de bomen heen de sloot in.

Houtwijk bleef de bovenliggende partij en Sinan Oscal maakte op slag van een half uur speeltijd er 2 – 0 van. Uit een corner werd het vlak voor rust de 3 – 0 binnen getikt door  Kadir Narsen en leek het duel beslist. Maasdijk hield in die eerste helft open huis en werde nde vier basisspelers gemist. Terwijl Houtwijk niet in grote vorm verkeerde had het met rust zomaar 6 – 0 moeten zijn. Zoveel kansen kreeg de ploeg van Richard Douw.

Trainer Richard Douw had in de rust Kadir Narsen in de kleedkamer achter gelaten met het oog op de wedstrijd tegen MSV `71 op Paasmaandag. Dus spelers wisselen en /of rust geven en de wedstrijd  uit spelen zonder al teveel kaarten was de tactiek. De ingreep van Douw leek gerechtvaardigd. Toch maakte Maadijk in de tweede helft de aansluitingstreffer, vanaf de rechterkant draaide Jack Gardien van Maasdijk de bal in de voor keeper Jeffrey Bosman rechter bovenhoek. Een beauty van een goal waar het publiek voor komt kijken. 3-1 was de stand maar wie dacht dat het duel nu openging kwam bedrogen uit. Het spel ging gezapig verder, Houtwijk hoefde niet en Maasdijk leek niet een vuist te kunnen maken. Beide teams speelden hun voetbal spelletje op en rond het middenveld en bij beide goals werd het sporadisch gevaarlijk.

Daarom stond het een kwartier voor tijd nog steeds 3 – 1. Toch kwam er nog een voetballend slot akkoord  van een niet al te hoogstaand duel. Houtwijk kreeg een vrije trap op de rand van de 16 meter, die bal was hard genoeg ingeschoten dat de keeper van Maasdijk hem weg stompte voor de voeten van Houtwijk aanvaller Stefan Moreira die geen moment aarzelde en de 4 – 1 binnenschoot. Niet veel later pikte ook Maasdijk nog een goaltje mee via een goed uitgevoerde snelle counter was het Roy Bruinen die de eindstand op het score bord liet noteren 4 – 2.

De ervaren KNVB – scheidsrechter Sam Isri  had de wedstrijd rustig en goed in de hand. Hij greep in waar dat nodig was en liet ook doorvoetballen als de ruimte daar voor aanwezig was. Hij toonde 4 terechte gele kaarten,  voor beide clubs 2. Er ging wel eens een enkele speler na de rust iets te ver in het uitvoeren van een sliding en of tackle op de tegenstander zijn benen.