VELO pakt verdiende zege bij Monnickendam

SONY DSC

 Het begin van de wedstrijd zag er voor VELO niet goed uit met een 1-0 achterstand na 5 minuten voetbal. VELO nam in de loop van de 1e helft al het initiatief over en na een 1-2 voorsprong bij rust nam VELO met een 1-3 zege terecht de drie punten mee naar huis.

Monnickendam ging voortvarend van start met een eerste doelpoging van Kik Braspenning gestopt door VELO-doelman Deniz Pamuk. In de 5e minuut stond Kik Braspenning aan de basis van de 1-0 voorsprong met een afgemeten voorzet over de VELO-defensie waarna Donny Reugebrink bij de 2e paal vrij kon uithalen. VELO, met Ramon Ripson op het middenveld, probeerde zich te herpakken maar was te vaak te onzuiver bij het uitverdedigen. De eerste doelkans was van Kenan Schenkeveld maar zijn kopbal uit een corner van Daan van Rossum ging over het doel. 

VELO nam steeds meer het initiatief met gevaarlijke aanvallen. Bij een voorzet van Sergi Roeleveld, op een assist van Daan van Rossum, was er niemand voor het doel om af te ronden, een vrije trap van Daan van Rossum ging over het doel en een inzet van Sergi Roeleveld werd door de doelman tot corner verwerkt. In de 35e minuut wel de terechte gelijkmaker van captain Ramon Ripson, 1-1, uit een vrije trap van Sergi Roeleveld die na mistasten van Lars de Jong en Ricky van Mierlo wel het net wist te vinden. VELO wilde daarna doordrukken maar alleen voor Monnickendam-doelman Dani Koster waren Ricky van Mierlo en Sergi Roeleveld niet koelbloedig genoeg in de afronding. In de 42e minuut een grote kans voor Monnickendam maar de inzet van Jeffrey Gits werd geblokt door Mart Dubbeld. In de extra tijd van de 1e helft kwam VELO toch op voorsprong via Mart Dubbeld, 1-2, die bij een corner van Daan van Rossum een fout van de doelman  afstrafte.

In de 2e helft leek de spirit bij de gastheren verdwenen en werden er onderling nogal eens verwijten gemaakt. VELO werd steeds meer de bovenliggende partij en het was eigenlijk wachten op de beslissing waarmee VELO de wedstrijd op slot kon gooien. Een kopbal van Lars de Jong, uit een corner van Sergi Roeleveld, ging nog naast het doel en Sergi Roeleveld zelf kreeg na een diepgaande actie geen controle over de bal om doeltreffend af te ronden. In de 65e minuut viel dan wel de genadeklap voor Monnickendam. Ricky van Mierlo werd, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter wegens vermeend buitenspel, niet teruggefloten door de scheidsrechter en met medewerking van de doelman scoorde hij de beslissende 1-3.

VELO kreeg daarna via Sergi Roeleveld, Roderick Meinema en Ramon Ripson nog kansen om de score verder op te voeren maar in de stand kwam geen verandering meer.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vriesenga was geheel VELO terecht blij met deze verdiende zege waarmee weer wat afstand kon worden genomen van de onderste regionen.


As. zaterdag de grote derby tegen Honselersdijk dat na een slechte start flink is gestegen op de ranglijst. Honselersdijk op nr. 7 met 1 punt meer dan VELO op de 8e plaats. VELO verloor de eerste wedstrijd en heeft dus nog wat goed te maken. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten