HBS wint ruim bij Westlandia

HBS heeft de topper bij Westlandia met een eclatante 1-5 gewonnen. De ploeg van Ekrem Kayha speelde een uitstekende eerste helft en legde daar in de basis voor de ruime zege.

Fabian Hilpert zette de Kraaien op een verdiende 0-1 voorsprong. HBS combineerde als een kampioen (onbegrijpelijk de zeperd vorige week als je deze eerste helft zag) en kreeg genoeg kansen op de 0-2. Keeper en verdedigers stonden een vroegtijdige beslissing van het duel in de weg. Ruststand 0-1 en we verwachtte een ander Westlandia aan de start voor de tweede helft.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Een dominant HBS tegen een iets verder naar voren spelend Westlandia. Het was na rust Ilias Kariou die de 0-2 maakte en de wedstrijd leek met dit spelbeeld beslist. In de 54e minuut draaide de wedstrijd, Westlandia kwam via Sergi Roeleveld op 1-2 en rook haar kans. Het ging voortvaren op jacht naar de gelijkmaker maar zag HBS al twee minuten later via Ian Baggerman na een fout van de keeper 1-3 maken.

Westlandia ga niet op, bal op de lat, grote kansen op 2-3, het wilde niet lukken. In de 70e minuut viel de beslissing toen Het was wederom Ilias Kariou die scoorde, wedstrijd beslist.

Het was uiteindelijk de ingevallen Luca van Leeuwen die de 1-5 maakte. En dan is er feest in de kleedkamer.

Door deze overwinning pakt HBS de koppositie in de 4e divisie A. Zondagmiddag staat nog de wedstrijd SJC – RKAVV op het programma. HBS speelt volgende week de thuiswedstrijd tegen De Zouaven.