Blauw-Zwart blijft ongeslagen

De Blauwen zonder spelmaker Kim Theil – geblesseerd – hadden het deze middag tegen het gepromoveerde “v.v. Koudekerk” moeilijk om in hun spel te komen. Theil werd ververvangen op het middenveld door Gijs van Ede. De eerste speelhelft hadden de Wassenaarders het betere van het spel. Het manco deze middag was het afmaken van de gecreëerde kansen.  De Koudekerkse-doelman Roy Dorrepaal stond regelmatig het scoren van de Blauwen in de weg. Bij de Blauwen speelden de achterste linie opvallend.  De organisatie was voortreffelijk in handen van Ali Abbach. Hij vormt met Raymond Vosse een sterk verdedigingsduo in het centrum bij d Wassenaarders. Met de twee jonge vleugelverdedigers, Quint van der Ploeg en Tommy de Jong naast hen staat er een dijk van verdedigingslinie. Ook doelman Danny Zwaan heeft in de eerste wedstrijden zijn visitekaartje afgegeven. Een doelman die rust aan zijn team geeft, goed meespeelt en ingrijpt en duidelijk zijn medespelers coacht.  In de eerste 15 minuten ging het veldspel over en weer. Daarna hebben de Blauwen zeker drie tot vier doelrijpe mogelijkheden voorbij zien komen om de score te openen en eventueel verder op te voeren. De scherpte voor wat betreft de afwerking van de aanvallen ontbrak vanmiddag. Met een 0-0 stand moesten de trainers van beide teams tijdens de thee hun mannen bijsturen. Het spel in de 2e helft werd er niet beter van. Koudekerk kreeg meer gelegenheid om ook te gaan voetballen en creëerde vele kansen. Net als in de eerste helft waar de Koudekerkse-doelman de Blauwen van het scoren afhield was het nu de Wassenaarse doelman die uitblonk met zijn optreden en zelfs eenmaal werd bijgestaan door Illias Assabban, die staande op de doellijn een bal kon pareren en de Blauwen voor een 1-0 achterstand behoedde. Gelukkig kwamen de Blauwen zo af en toe toch tot gevaarlijke situaties voor het vijandelijke doel. In de 55e minuut was het Dunke Lagerberg, de motor op het middenveld, verdedigend als aanvallend z’n mannetje wel stond, bracht Illiass Assabban in een scorende positie. De vrije schietkans van Illias scheerde over de deklat. Nog geen 2 minuten later was het Illias Assabban die een strakke voorzet vanaf links gaf, die vervolgens resoluut werd ingeschoten door de opkomende Bram Smit. Een schitterende opsteker met nog ruim een half uur te spelen.

Verdedigen

De 0-1 voorsprong moest met man en macht worden verdedigd. Eerlijk gezegd ging dat het elftal best af doordat ieder zijn verdedigende taak goed uitvoerde. Zelfs kwamen er met counters nog kansen om de score op te voeren. De uitstekend leidende scheidrechter Guus van Ekelenburg, die geen moeite had de wedstrijd onder controle te houden gaf de wedstrijd 5,5 minuten extra tijd. In de 91e minuut zagen we een mooie actie tussen Bram Smit en de ingebrachte Ralph de Jong. De Jong nam de voorzet van Smit in één keer direct op zijn pantoffel. Bij deze schitterende actie ging de bal als een raket over de lat. Geen 2-0, echter een tegenaanval waarbij Koudekerk de gelijkmaker miste met een pegel van Mitchell Bons op de kruising bij de Blauwen.

Resumerend:

Twee ploegen die gezien het spelniveau deze middag onder hun niveau presteerden. Zeker in de afwerking ging het mis. De Wassenaarders waren wel de bovenliggende ploeg en hadden het meeste recht op de overwinning. Zowel Blauw Zwart als Koudekerk kunnen met goed positiespel en inzet met hun spel zeker meedingen voor een periodetitel. Voor een kampioenstitel dient het spel iedere wedstrijd scherp te zijn. Daar moeten de Blauwen nog even aan wennen. Een zekerheid is dat trainer Alan Campfens dit bij hen zeker zal bijbrengen. Vandaag lag het tempo van beide teams te laag en werd aan beide kanten vaak de bal als ongeleid projectiel gebruikt hetgeen het spel niet ten goede kwam.

Koppositie

Blauw Zwart, ongeslagen, gaat samen met DWO op kop. Een positie die de Blauwen in jaren niet meer hebben meegemaakt. Een zaak voor de staf hieraan te sleutelen en voor de spelers hierin mee te gaan. Volgende week geen competitie en op 29 oktober a.s. de topper thuis tegen Lugdunum – overigens zijn alle wedstrijden in dit stadium toppers- . v.v. Koudekerk gaat uit naar FC Oegstgeest. Succes!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher