Vanuit GDA oogpunt | GDA stelt op eigen veld teleur

GDA speelde zaterdag 9 maart tegen sv Erasmus en beide ploegen scoorden één keer waardoor ze allebei een punt aan het duel overhielden. GDA dat buiten de blessures ook Nick Selier en Bradley Schoemaker door schorsing miste begon het duel in de eerste tien minuten best wel aardig maar tot kansen leidde dat niet. sv Erasmus kwam steeds beter in de wedstrijd en won steeds meer duels waardoor het gaandeweg het heft in handen nam. In de 27e minuut nam sv Erasmus de leiding via een rake kopbal die eerst via de lat nog terugkwam 0-1. GDA stelde daar in die eerste helft bar weinig tegenover, pas vlak voor rust was er een kopballetje wat net naast rolde van Jeroen Mantel.

Na rust begon GDA beter met meer druk en Stephen de Ruiter kopte twee minuten na de rust net naast. GDA bleef op de helft van de tegenstander en bijna op het uur leek dat succes te hebben maar een doorkopbal en daarop weer een kopbal viel makkelijk voor de Erasmus keeper die van de inzet niet warm of koud werd. Na 70 minuten kreeg GDA een vrije trap te nemen en Jeroen Mantel bracht het speeltuig hoog voor het Erasmus doel de bal leek eerst verdedigd te worden maar de bal viel voor de voeten van Dennis Heemskerk die de bal in de hoek schoof 1-1.  GDA bleef druk uitoefenen maar kwam niet tot echte kansen om een tweede treffer op het scorebord te zetten. GDA doelman Alessandro Visser pakte nog een bal in de korte hoek en behoedde GDA daarmee voor de tweede verliespartij van het seizoen. Na 94 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd de geschiedenisboeken in. Na afloop was de analyse duidelijk dat dit puntverlies in de eerste helft tot stand is gekomen toen GDA een dik half uur geen vat op hun tegenstander kon krijgen.

Volgende week zaterdag speelt GDA een uitwedstrijd tegen Houtwijk, de thuiswedstrijd ging destijds met 1-3 verloren en is tot nu toe de enige verliespartij van dit seizoen.

Redactie: Wil aan de Wiel
Foto’s: Berry Heemskerk