FC Westland te sterk voor Futsal Rotterdam

Afgelopen vrijdag traden de zaalvoetballers van FC Westland aan in de Rotterdamse topsporthal tegen Futsal Rotterdam. Waar FCW nog in de achtervolging is voor het kampioenschap, bevindt de ploeg uit de Maasstad zich in de onderste regionen van de 1e divisie B. Echter lagen de krachtsverhoudingen, zeker de eerste helft, niet ver uit elkaar. Na een 1-2 ruststand klaarden de Westlanders in de tweede helft de klus en wonnen overtuigend met 3-8.

Futsal Rotterdam begon sterker aan de wedstrijd maar stuitte veelvoudig op de sterk keepende Barry Botman, die uiteindelijk na 9 minuten in de rebound geen verweer had op de 1-0. FCW wist deze achterstand binnen de minuut om te draaien in een 1-2 voorsprong. Eerst was het de uitblinkende debutant Sinan Keskin, op aangeven van Yassin Irzi, vervolgens waren de rollen omgedraaid en was Irzi trefzeker. Na rust nam de ploeg van James Dhanai meer het initiatief en was het efficiënter voor de goal van de Rotterdammers. FC Westland wist de eindscore op 3-8 te bepalen en trakteerde het publiek voornamelijk op vele mooie zaalvoetbalaanvallen. Sinan Keskin,de voormalig speler van Quick, jong Ajax en Jong Utrecht gaf zijn visitekaartje af bij zijn debuut en scoorde voor FC Westland 3 maal .Nabil Hadui en Anouar Attal Haoui waren tweemaal trefzeker, Yassin Irzi en Mo Maatoug maakten beiden met 1 doelpunt de 8 vol. Volgende week 15 maart speelt FC Westland weer thuis in Sporthal Hoge Veld. Om 21:30 is Bristol Team uit Bergen op Zoom de tegenstander.