GDA herstelt zich na verlies van vorige week

Zaterdag 25 maart speelde GDA een thuiswedstrijd tegen het Haagse ODB, de eerste wedstrijd in de Albardastraat eindigde na een tumultueuze eindfase in een 3-3 gelijkspel. Vandaag dus de return waarin GDA zich wilde herstellen van de 3-1 nederlaag een week geleden bij BMT.  Al met al werd het nog een vrij eenvoudige zege voor de rood/witte combinatie want na een 3-1 voorsprong bij rust eindigde het duel in een 5-2 overwinning voor GDA, en blijven de Madesteinbewoners in het spoor van de kopgroep.

GDA begon sterk aan het duel en kreeg in de openingsfase al mogelijkheden om de score te openen. Echter duurde het tot de negende minuut voor het net voor de eerste keer achter de ODB doelman bolde, Noa Schoenmaker liet op links zijn tegenspeler staan of die er niet was en de steekbal op Dennis Heemskerk zette Heemskerk direct voor de doelman, Dennis schoot de bal in de lange hoek binnen 1-0. Drie minuten later schoot dezelfde Heemskerk de bal in één keer hoog in het dak van het doel wat de 2-0 betekende maar de assistent scheidsrechter van ODB had buitenspel ??? geconstateerd dus ging het feest niet door. Na een kwartier spelen weer een goede aanval van GDA waar Femi Aboh de kans op zijn treffer mistte. ODB liep in het eerste kwartier achter GDA aan en het leek een makkelijke middag te gaan worden. Toch herpakte ODB zich en na iets meer dan 18 minuten kregen de blauw/witten een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Daina Ridderhof kreeg de bal ongelukkig op zijn hand en de goed leidende scheidsrechter wees meteen naar de penaltystip. Allesandro Visser die de laatste tijd aardig op dreef is bij het stoppen van de penalty’s die GDA tegen krijgt schatte ook deze weer goed in, Visser koos de goede hoek en stopte de strafschop. Vijf minuten later was het toch raak voor ODB, Timo Tuin mocht vrij oprukken en schoot in de korte hoek de bal op het doel, GDA keeper Visser sloeg de bal weg maar Tuin kon de bal weer oppikken en hard voorgeven waar de ongelukkige Dennis Lubout de bal op zijn knie kreeg en in zijn eigen doel werkte 1-1. ODB kwam met deze treffer uit het niets terug in de wedstrijd en leek in een fase, waarin GDA slordig speelde, meer te willen. De wedstrijd liep zonder verdere kansen richting de rust en daar was ineens Noa Schoenmaker die met een mooie eigen actie zich vrij speelde en Dennis Heemskerk de 2-1 op een presenteerblaadje gaf. Dat is lekker zo vlak voor rust en in de 45e minuut kwam daar nog een derde GDA treffer bij, een prachtige diepe bal van Nick Selier werd door Dennis Heemskerk fabelachtig aangenomen en vrij gemaakt, Heemskerk behield het overzicht en gaf de bal breed op de meegelopen Femi Aboh die de 3-1 binnen schoof.

Na de thee had ODB trainer Demmers een paar wissels doorgevoerd, en de blauw/witten gingen de strijd aan richting de aansluitingstreffer en die kwam er. Een lange bal van achteruit werd door GDA doelman Alessandro Visser verkeerd ingeschat waarbij Visser zich aan de rand van de 16 mengde in het duel met drie GDA verdedigers en een ODB aanvaller, de ODB aanvaller kwam als winnaar uit de bus en hij schoot de bal in het verlaten doel 3-2. In de 62e minuut kwam ODB bijna op gelijke hoogte, een aanvaller leek één op één met de GDA doelman te gaan maar Daina Ridderhof gleed nog net met een keurige sliding de bal van de voet van de ODB aanvaller. Hierna nam GDA het duel definitief in handen, Dennis Heemskerk speelde de bal listig door naar Jeroen Mantel die alleen voor de doelman geen fout maakte en de 4-2 binnen schoof. Wederom een mooie opgezette aanval via een goede actie van Jason van Oostrom kwam de bal bij eindstation Noa Schoenmaker maar Noa faalde in de afwerking. Het spel golfde soms op en neer en bij één van die counters trad GDA doelman Visser handelend op. Aan de andere kant begon Nick Selier aan een rush op eigen helft, drie ODB spelers probeerden Selier af te stoppen maar als een volleerd hordeloper ontweek Nick de sliding tackles, Selier gaf het leer voor het doel maar helaas schoot Femi Aboh de bal in de handen van de ODB keeper. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er toch een vijfde treffer voor GDA, ODB kreeg de bal niet echt uit hun 16 weggewerkt en de bal viel voor de voeten van Frans Tetteroo die met een droge knal de 5-2 op het bord zette. ODB geloofde het in die eindfase allemaal wel en GDA toonde nog wel de wil om de score uit te bouwen. Een hele mooie aanval eindigde in een dito redding van de ODB keeper en een van richting veranderd afstandsschot werd door een ODB speler van de doellijn afgehaald. In de extra tijd kopte Mark Okhuizen nog de bal nog op de lat maar verder dan 5-2 kwam de score niet. GDA liet dus enig herstel zien na de zeperd vorige week bij BMT.

Volgende week is het weer van een hele andere orde als de rood/witten op bezoek gaan bij sv Erasmus dat deze wedstrijdronde verrassend bij HPSV op een gelijkspel (1-1) bleef steken, voor GDA een lastig uitduel dat met het oog op een nacompetitieplek niet verloren mag worden om zo de kopgroep in het vizier te houden.

Redactie en foto’s: Bon van Gaalen