Update foto’s | Kaartenregen bij VELO – Den Hoorn. Duel haalt einde niet

De eerste wedstrijd was aan beide kanten niet best met een bloedeloze 0-0 als resultaat. Ook in deze wedstrijd was het niveau niet hoogstaand met helaas een voortijdig einde. Na een eerste onderbreking in de 50e minuut vond scheidsrechter Roeleveld het na 70 minuten bij een 2-0 voorsprong voor VELO wel genoeg en staakte hij de wedstrijd definitief.

Den Hoorn was in de beginfase wat meer aan de bal met in de 12e minuut een inzet van Ian van Baalen over het doel. VELO nam het initiatief over met een kopbal van Tony van den IJssel, uit een voorzet van Roderick Meinema, voorlangs en een inzet van Roderick Meinema geplukt door Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers. In de 22e minuut kwam VELO wel op voorsprong via topscorer Ricky van Mierlo die, diep gestuurd door Irshan Jagbandhan, de bal simpel langs de doelman kon schuiven, 1-0. Zo’n 10 minuten later weer succes bij VELO. Een vrije trap van Gino van de Water werd via de muur omgezet in een corner waarna Gino van de Water zijn corner over de mistastende doelman in het doel zag gaan, 2-0. Tot aan de rust namens VELO nog een inzet van Benjamin el Amrani voorlangs en een vrije trap van Delano Vogel in de muur.

In het begin van de 2e helft uit een voorzet van Delano Vogel een eerste doelpoging van Ricky van Mierlo over het doel. Rond de 50e minuut kreeg de scheidsrechter een beetje teveel commentaar vanaf de bank van Den Hoorn met als gevolg 2x rood en 1x geel. Na een korte adempauze werd de wedstrijd weer hervat met doelpogingen van Irshan Jagbandhan en Ricky van Mierlo. Beide teams maakten nog wel een doelpunt, Ricky van Mierlo voor VELO en Robin Zwartjes voor Den Hoorn, maar in beide gevallen honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechters wegens buitenspel. Rond de 70e minuut een stevige overtreding van Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers op Roderick Meinema bestraft met een rode kaart voor de doelman. Hierna ontstond er het nodige tumult op het veld waarna de scheidsrechter weer richting de kleedkamer ging en om verdere escalatie te voorkomen besloot om de wedstrijd definitief stil te leggen. Helaas maar waar.

Den Hoorn stond niet alleen met 2-0 achter maar scoorde op het wedstrijdformulier ook zeer negatief met in totaal 3x rood en 6x geel waarmee de kas van de KNVB weer aardig is bijgevuld. Voor het restant van de wedstrijd, 20 minuten, zal een nieuwe  datum worden vastgesteld.

As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij hekkensluiter DHC waarvan thuis met 6-1 werd gewonnen. Degradatie lijkt onvermijdelijk voor DHC maar katten in het nauw kunnen rare sprongen maken, dus VELO is gewaarschuwd.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.